Lifestyle

Predstavljanje primjera najbolje prakse

PROJEKT D.O.N.A.U. – Dalj, Osijek, Našice aktivacijom do uspjeha

PROJEKT D.O.N.A.U. – Dalj, Osijek, Našice aktivacijom do uspjeha

Centar za poduzetništvo Osijek kao nositelj, te Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o., Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice i Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek kao partneri, provode projekt D.O.N.A.U. - Dalj, Osijek, Našice aktivacijom do uspjeha UP.01.3.1.01.0059, koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III. i provodit će se do 26. rujna 2020

Projektom D.O.N.A.U.  osigurava se implementacija SRLJP OBŽ kroz rad s dugotrajno nezaposlenim osobama i njihovim usmjeravanjem u održivu poljoprivredu zasnovanu na inovativnom pristupu i uzgoju na malim parcelama. Aktivnostima motiviranja, edukacije i praćenja u pokretanju poslovanja kroz rad Info točke, ranjivim skupinama pružiti će se prilagođene usluge osnaživanja i osposobljavanja s ciljem zapošljavanja.

Jedna od aktivnosti na projektu je i predstavljanje primjera najbolje prakse - kao primjere najbolje prakse izabrali smo obiteljsko gospodarstvo Kolar u Suzi, radionicu keramike Asztalos i seosko gospodarstvo Ivica i Marica u Karancu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kolar  bavi se uzgojem ratarskih kultura, vinove loze i proizvodnjom vina.  Obiteljski podrum Kolar nalazi se na vinskoj cesti u Suzi. Sastoji se od kušaonice i dva vinska podruma – gatora koji su ukopani u južnim padinama Baranjske planine. Uz kvalitetna vina u obiteljskom podrumu mogu vas poslužiti i tradicionalnim gastronomskim specijalitetima.

Svojim gostima nude i usluge smještaja u tri dvokrevetne sobe, te smještaj u  kampu ˝Suza Baranje˝.

Više na linku: https://suzabaranje.com/#wine-cellar

Radionica keramike Asztalos  osnovana je 2000. godine i smještena je u idiličnom baranjskom mjestu Suza u prostoru starog mlina koji je preuredio vlasnik Daniel Asztalos u radionicu i trgovinu keramike. Riječ je o tradicionalnoj baranjskoj keramici koja se izrađuje ručno, na lončarskom kolu, a kvalitetne glazure osiguravaju svakodnevnu upotrebu svih primjeraka.

Radionica keramike Asztalos nudi zainteresiranima mogućnost da u ambijentu stogodišnjeg mlina provedu ugodno vrijeme s prijateljima, stvarajući nešto svoje, korisno i uporabno.

Više na linku: https://www.facebook.com/Asztalos-Keramika-113478782041244

Seosko gospodarstvo Ivica i Marica nalazi se u etno selu Karancu u kojem svaka kuća priča svoju priču o davnim, prošlim vremenima koja danas ponovo zažive njegujući tradiciju i izvornost. Karanac  je smješten nedaleko Osijeka, podno Banovog Brda, a u blizini Kopačkog rita. Na ovom seoskom gospodarstvu živi i radi  obitelj iz Osijeka koja je nakon vrlo užurbanog životnog ritma našla svoj mir u idiličnom Karancu u koji su se zaljubili na prvi pogled. Buđenje je  uz pjev pijetla i zvona seoske crkve, ptičice cijeli dan cvrkuću, psi trče pod nogama, a sam pogled na prekrasne konje u koralu oduzima dah.

Domaćini nude smještaj, obilje domaće hrane, degustacije vina, jahanje, izlete u okolicu, a postoji i mogućnost organiziranja proslava ili poslovnih prezentacija.

Više na linku: http://www.ivica-marica.com/


Izdvojeno

Reci što misliš!