Lifestyle

izabrani najbolji filmovi

Održan 18. Gastro film festival u Osijeku

Održan 18. Gastro film festival u Osijeku

Gastro film fest je festival kratkometražnih filmova o hrani i piću i filmova u kojima se hrana i piće pojavljuju i međunarodnog je karaktera

S obzirom na situaciju s COVID-19, ove godine program festivala bio je promijenjen i prilagođen savjetima o održavanju javnih događanja uz naglasak na želju organizatora festivala da budu odgovorni prema posjetiteljima, ali i festivalu. Izostao je popratni gastro program kao i fizička projekcija festivalskog programa.

Gastro film fest je festival kratkometražnih filmova o hrani i piću i filmova u kojima se hrana i piće pojavljuju. Festival je od početka međunarodnog karaktera, koji se zadnjih godina proširio sve većim brojem zemalja sudionica, a ove godine pristigli su filmovi sa četiri kontinenta(Azija, Europa, Sjeverna Amerika i Južna Amerika) iz četrnaest zemalja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od pristiglih filmova u natjecateljski program odabrano ih je 14. 

Nakon sedamnaest godina kontinuiranog gastro i filmskog druženja, punoljetnost smo dočekali online. Festivalski program je premijerno prikazan na Youtube kanalu Video kluba „Mursa“ u 21 sat po srednjeeuropskom vremenu (CET) i bio je dostupan za naknadno gledanje 36 sati od premijere.

Nagrađeni filmovi su: 

1. nagrada 
Mlijeko (Milk; Moloko) 
autor: Samiramis Kia, Kanada/Njemačka

2. nagrada
Salata (Salad; Salatka) 
autor: Rut Angelina, Španjolska

3. nagrada
Pljačka (The Robbery; El Atraco) 
autor: Alfonso Diaz, Španjolska

Prosudbeni žiri bio je u sastavu: Vjeran Hrpka, predsjednik, akademski filmski snimatelj iz Osijeka, Ines Jokoš, članica, filmska autorica i scenaristica iz Osijeka, Damir Tomić, član, filmski autor iz Đakova. 

Organizatori festivala su Video klub „Mursa“ i Turistička zajednica Grada Osijeka. 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!