Lifestyle

EKO centar Zlatna greda

Biser Baranje ponovno otvara vrata: ''Veslanje, adrenalinski park, biciklizam, fotosafari...''

U prirodi će se sigurnosne mjere moći lakše ispuniti

Nakon ublažavanja mjera, nacionalni parkovi i parkovi prirode počeli su otvarati svoja vrata. Nakon njih, došao je red i na povijesna mjesta, izletišta i EKO centre.

Jedno od omiljenih izletišta Slavonaca i Baranjaca, raj za avanturiste i zaljubljenike u prirodu, Zlatna greda, spremna je za otvaranje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Put vas vodi kroz baranjske vinograde i Kopački rit.

A zatim stižete u Zlatnu gredu gdje se nalazi Kuća u prirodi.

Omiljeno odredište za odmor u prirodi, EKO centar Zlatna greda, zatvoren zbog koronakrize mnogima je nedostajao. Za vikend ponovno otvara svoja vrata.

"Nudimo veslanje, nudimo adrenalinski park, iznajmljujemo bicikle, fotosafari u prirodi, škole za učenike u prirodi, teambuildnige. Ono po čemu smo posebno prepoznati kod slavonaca i baranjaca to je vikend izletište", poručio je Jasmin Sadiković, voditelj EKO centra Zlatna greda.

Kako su u prostranoj prirodi sigurnosne mjere moći će lakše ispuniti. Stolovi će biti i više od dva metra razmaknuti, punktovi s dezinficijensima dostupni, a oprema za sport čistit će se nakon korištenja. Konji strpljivo čekaju svoje jahače.

Adrenalinski park također će biti u funkciji. Ali uz posebne sigurnosne mjere. Isto tako i vremenski razmak i rastojanje između posjetitelja.

A nakon što se umorite u adrenalinskom parku ili pak kalorije izgubite veslajući u kanuima, kako biste vratili snagu možete uživati i u povoljnijim cijenama delicija.

"Tradicionalna baranjska jela od fiš paprikaša, našeg neizostavnog gulaša od divljači, šarana u rašljama. Uvijek bude u ponudi i roštilja te veganskih jela", rekao je Ivan Skoko, voditelj restorana

Sve je spremno za vikend. Ne preostaje ništa drugo se pripremiti za uživanje u prirodi među životinjama, napuniti baterije, ali i zadovoljiti maštu raznim tajnama, povijesnim pričama koje krije Zlatna greda.

U 18. stoljeću u takozvanim "Ledarama" drumski razbojnici skladištili su stoku i meso koje su ukrali od mještana jer u njima je hladno kao u hladnjaku. Ali isto tako su u škrinjama skrivali i blago koje su ukrali sa brodova.

Zlatna greda uistinu je pravi biser Baranje.

Izdvojeno


Reci što misliš!