Lifestyle

od petka

Osječki ZOO otvara vrata, a kompa ponovo vozi

Osječki ZOO otvara vrata, a kompa ponovo vozi
Ivica Benić/SiB.hr

Životinje u osječkom ZOO vrtu uživale su u miru, a sad se spremaju za doček znatiželjnika

U skladu s preporukama Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije vezanima uz sigurnosne mjere, od petka, 08.05.2020. Zoološki vrt Osijek otvara se za posjetitelje. U skladu s uputama epidemiologa dane su smjernice za provođenje protuepidemioloških mjera koje su u međuvremenu obavljene.

Tako je osiguran odvojen ulaz i izlaz za posjetitelje, a na ulazu u Zoološki vrt postavljena je dezinfekcijska barijera, a osoba koja je zadužena za prodaju ulaznica upućivat će posjetitelje i da dezinficiraju ruke

Uz obaveznu zaštitu svih djelatnika maskama i rukavicama, propisan je maksimalni broj posjetitelja u istom trenutku na 500, a za posjetitelje je zatvoren dio gdje se nalazi akvarij i terarij te edukacijska učionica.

Radno vrijeme Zoološkog vrta se ne mijenja (otvoren je od 9:00 do 20:00 sati, a ulaz za posjetitelje dozvoljen je do 19:00 sati).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Napominjemo da u ograđenom dijelu Zoološkog vrta vrijede i obvezne su za pridržavanje opće mjere propisane od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao i na dječjim igralištima na kojima je obavezno pridržavati se preporuka o načinu stavljanja u funkciju dječjih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom za vrijeme trajanja epidemije bolesti," dodaju u ZOO vrtu Osijek.

Istoga dana (08.05.2020.) ponovno se uspostavlja plovni red kompe u skladu s propisanim protuepidemiološkim mjerama, a maksimalni broj putnika je 20.

Izdvojeno


Reci što misliš!