Lifestyle

reunion

Vraćaju se omiljeni 'Prijatelji': Nakon 16 godina, ponovno ćemo gledati Monicu, Rachel, Phoebe, Rossa, Chandlera i Joeyja

Svih deset sezona nalazilo se među deset najgledanijih TV programa godine

Nakon 16 godina, ponovno ćemo gledati Monicu, Rachel, Phoebe, Rossa, Chandlera i Joeyja. Megapopularni "Prijatelji" pojavit će se još jednom na, kako je nazvan, specijalu bez scenarija kojeg će u svibnju emitirati HBO. 

Snimat će se na istom setu kao i sve ranije epizode, a šestero glumaca za taj reunion dobit će po dva i pol milijuna dolara. Nije čudo jer Prijatelji su bili, a i dalje su jedna od najpopularnijih serija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bili su na pauzi 16 godina. I to je jedina pauza oko koje se svi slažu.

Deset godina emitiranja, 236 epizoda i milijuni fanova. Kultna serija "Prijatelji" originalno se emitirala od 1994. do 2004., a sada će se Monica, Rachel, Phoebe, Ross, Chandler i Joey ponovno naći na kavi u omiljenom kafiću Central Perk.

Ponovno okupljanje se dugo očekivalo, a najavili su ga sami glumci na Instagramu

I 26 godina nakon emitiranja prve epizode, Prijatelji su i dalje relevantni. U međuvremenu smo počeli koristiti mobitele, izašao je prvi iPhone, znanstvenici su izmapirali ljudski genom, a televizori su dovoljno veliki da čak i Joey bude impresioniran. Popularnost serije nije opadala i "Prijatelji" su postali kulturološki fenomen.

Prvi puta su pokazali drugačiju obitelj

"Oni su za to doba bili dosta važni jer su prvi put u povijesti sitcoma prikazali skupino 20 i 30 godišnjaka koji se u velikom gradu pokušavaju snaći sa poslovima, sa ljubavnim vezama, sa prijateljstvima itd.", kazala je kritičarka i redateljica Zrinka Pavlić.

Prijatelji su prvi puta pokazali i drugačiju obitelj, onu kakvu si sami biramo i nalazimo u prijateljima. 

Time se dogodio i svojevrsni preokret u američkom društvu, serija je prikazala da je u redu biti zbunjen u svijetu u kojemu više niste dijete, ali niste ni toliko odrasli da bi vas vaši roditelji smatrali odraslima. 

Svih deset sezona nalazilo se među deset najgledanijih TV programa godine, a tek je osma sezona konačno zasjela na prvo mjesto. A brojke tri najgledanije epizode su impresivne: 

Ona u kojoj Rachel dobije bebu je tako gledalo 35 milijuna Amerikanaca
Zadnja, jedina epizoda čiji naziv ne počinje sa 'Ona' gledalo je 52 i pol milijuna, a specijalnu duplu epizodu pod nazivom 'Ona nakon Superbowla' gledalo je 53 milijuna ljudi.

Seriju obožavaju i oni koji su bili bebe kad se snimala

Serija je u potpunosti snimana u studiju Warner Brosa u Los Angelesu, a kadrovi New Yorka dodani su naknadno, u montaži. Svaka epizoda od 22 minute snimala se šest sati, ispred publike koja je za ulaznicu davala i do 5000 dolara.

"Imali su oni u to neko svoje vrijeme neke vrlo progresivne iskorake - lezbijski par, Chandlerov otac transrodna osoba koja ja imala svoj show. Srce im je bilo na pravom mjestu, ali danas su neki od tih stavova ipak zastarijeli", rekla je Pavlić. 

Da je serija snimana danas, Chandleru bi zasigurno manje smetalo što mu je otac transrodna "drag queen", Monicin karakter bi se manje temeljio na potrebi da sve kontrolira kako se opet ne bi udebljala, Ross bi bio prozivan kao najgori dečko zbog svoje posesivnosti, a Joey bi sigurno bio malo manje ženskaroš. 

Unatoč tome, seriju obožavaju i oni koji su bili bebe kad se snimala.

"Mislim da je to jedna zabavna serija koja problematizira dobro odnose mladih ljudi, bile je hit i sad je, to je stvar opće kulture", rekao je student Nikola.

Za snimanje nove epizode su se natjecali digitalni magovi Netflix i HBO Max, a u tijesnoj utrci, pobjedio je HBO. Svaki od šestero glumaca će dobiti 2,5 milijuna dolara, a unatoč šuškanjima, za sada ćemo šestorku gledati samo u jednoj epizodi, onoj u kojoj su svi ponovno zajedno. 

Izvor: Vijesti.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!