Lifestyle

10. i 11. siječnja 2020.

Šesto izdanje osječkog festivala vina WineOS

Šesto izdanje osječkog festivala vina WineOS
Denis Despot

Vjerojatno već znate da će početak 2020. godine obilježiti šesto izdanje osječkog festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOS-a. Dosad najveće izdanje te manifestacije, koja će se održati 10. i 11. siječnja sljedeće godine u dvorani "Gradski vrt", ponudit će brojne novosti i zanimljivosti za sve posjetitelje.

WineOS i u šestome izdanju donosi brojne novosti i zanimljivosti za sve posjetitelje, ali i tradicionalne radionice. Ipak, i kod radionica će posjetitelji imati prigodu iskusiti nešto potpuno novo. Organizatori, u suradnji s udrugom Panonski pivarski sindikat, donose dvije radionice o kućnom kuhanju i stilovima piva. Autor vinskih radionica ponovno je vinski novinar, pisac i bloger Željko Garmaz. Njegove su vinske priče prethodnih godina privukle brojne posjetitelje i goste, mahom one izvan Osijeka. U 2020., Garmaz na WineOS ponovno dovodi brojne vinare i njihove priče iz svih krajeva Hrvatske te susjednih zemalja.

Program počinje u petak, 10. siječnja, već u 13 sati pričom o bijelim sortama Dalmacije. Sat vremena kasnije najbolji hrvatski sommelier Siniša Lasan predstavit će vina Hercegovine, a u 15 sati i 30 minuta sudionici će imati priliku upoznati se s arhivom Davora Zdjelarevića. Od 16 i 30 bit će predstavljena vinarija Tri oraha, zasigurno najmističnija i najskuplja vinarija Balkana. U 17 i 30 slijedi prezentacija poznatog mađarskog vinara Csabe Malatinskog, a u 19 sati počinje radionica o velikim crvenim vinima Makedonije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I drugi festivalski dan, subota, 11. siječnja, puna je događaja koji kreću od 13 sati radionicom o pelješkom vinu i kamenicama. Sat vremena kasnije bit će premijerno predstavljanje nekoliko vina, dok će od 15 sati poznati vinski novinar Ivo Kozarčanin predstavljati macerirana bijela vina s Plešivice. Od 16 sati vinski novinar Tomislav Ivanović predstavit će manje poznate sorte vina iz Srbije, a u 17 sati slijedi radionica na kojoj će nazočni imati prigodu kušati raritete iz arhive poznatog istarskog vinara Morena Degrassija. Posljednja radionica šestog WineOS-a počinje istog dana u 18 sati kada će legenda hrvatskog vinarstva Ivan Enjingi predstavljati svoja vina iz 2003. godine.

Ulaznice za radionice uskoro će se moći kupiti u Vinoteci "Vinita" u Strossmayerovoj 21. Cijena karata za vinske radionice iznosi 100 kuna, a za pivske 50 kuna. Na istom će se mjestu prodavati i ulaznice za WineOS po cijeni od 80 kuna. Festival će oba dana biti otvoren za posjetitelje od 15 do 21 sat. Više informacija o festivalu i pratećem programu možete pronaći na Facebooku i na službenoj stranici WineOS-a.


Izdvojeno

Reci što misliš!