Lifestyle

101 damlatinac, Frozen, Pepeljuga, Olafova pustolovina...

Disney dan u subotu na RTL-u!

Disney dan u subotu na RTL-u!

Po drugi put ove godine djecu će razveseliti poseban dan koji uvijek iščekuju s velikom uzbuđenjem! Popularne animirane serije i filmovi te klasični igrani filmovi iz Disneyeve maštovite radionice zabavljat će cijelu obitelj, koja će uživati u bezvremenskim avanturama, fantaziji i čaroliji koje će se događati 30. studenoga na glavnom kanalu RTL-a!

S najpoznatijim Disneyevim likom – Mickeyem Mouseom i njegovim prijateljima u „Mickey Mouse Clubhouseu“ rano ujutro započinje Disney dan, i to u premijernim epizodama, koje se nisu mogle pogledati na RTL Kockici. Mickey Mouse, Šiljo, Paško, Vlatka, Minnie i Pluto uz pomoć Sjajka spašavaju nestale životinje, traže nestalu Mickeyevu kristalnu figuru te moraju riješiti problem Vlatkine frizure, tj. konjskog repića, koji je šeprtljavi Šiljo slučajno pošpricao profesorovim specijalnim tonikom pa je narastao jako dugačak.

 

Nakon Mickeya, Disney i RTL prikazuju jedan od najpoznatijih i najvoljenijih Disneyevih filmskih klasika, 17. animaciju iz bogate arhive, “101 dalmatinac” iz 1961. Prema istoimenoj knjizi Dodie Smith iz 1956.,  ova duhovita priča o ljubavi čovjeka i njegovog najboljeg prijatelja psa te općenito priča o obiteljskoj ljubavi jedna je od najnezaboravnijih iz tvornice Disney, koja s takvom lakoćom nadmašuje najnovije, razvikane animirane kinohitove.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Slijedi „Muppeti u bijegu “, film u kojem  Muppeti kreću na svjetsku turneju, ni ne sluteći što se iza nje zapravo krije.  Nastavak je to “Muppeta” iz 2011., James Bobin ponovno u redateljskoj ulozi, svi Muppeti su na broju, dok kao pojačanje dolazi jedan od najvećih stand up komičara i autora današnjice – Ricky Gervais. Tu su i odlični Ty Burrell iz „Moderne obiteji“ te Tina Fey („Saturday Night Live“, „30 Rock”), a u manjim ulogama i Jemaine Clement („Flight of the Conchords“) te niz velikih glumaca u „sitnim“ ili cameo rolama – Selma Hayek, Ray Liotta, Stanley Tuci, Christoph Waltz, Zach Galifianakis te niz glazbenika  – Tony Bennett, Sean Combs, Celine Dion, Lady Gaga.

 

U podnevni termin smjestila se „Pepeljuga“, još jedan Disneyev klasik iz 1950. godine, inspiriran istoimenom bajkom francuskog autora Charlesa Perraulta. Bio je to dvanaesti po redu animirani film nastao u Disneyevoj tvornici mašte, nominiran je za čak tri zlatna kipića, a prema ocjenama Američkog filmskog instituta, i dalje je jedan od najboljih animiranih filmova svih vremena.

 

Poslijepodnevni termin otvara TV premijera, biografska sportska drama „Ruka od milijun dolara“, koju je snimio Craig Gillespie, kojeg se sjećamo po još jednoj sportskoj drami iz 2017., „I, Tonya“, o klizačici Tonyji Harding. “Ruka od milijun dolara” istinita je priča od Rinkuu Singhui, koji je, zanimljivo, nakon povlačenja iz profesionalnog bejzbola potpisao za WWE te je 2018. imao svoj prvi nastup u ringu, i Dineshu Patelu, igračima koje je otkrio sportski agent Bernstein nakon njihovih prezentacija u reality showu. To je priča koja savršeno pristaje Disneyevom sportskom opusu uglađene produkcije, nepogrešivih i šarmantnih izvedbi, film koji istovremeno funkcionira kao inspirativna storija o gubitnicama koji su se uzdigli s dna i promijenili svoju sreću te kao reklama američke sportske industrije.

 

Nastavljamo s “Ledenom stazom”, modernim klasikom, koji je djelomično snimljen prema istinitoj priči o bob-timu s Jamajke koji se natjecao na Olimpijskim igrama u Calgaryju 1988. Jon Turteltaub, kojeg znamo kao redatelja filmskog serijala „Nacionalno blago“ s Nicholasom Cageom, snimio je ovu odlično prihvaćenu, pozitivnu sportsku komediju, koja je nažalost postala posljednji film koji je snimio veliki John Candy.

 

Večernji termin od 20 sati započinje kratkim 22-minutni filmom „Snježno kraljevstvo: Olafova pustolovina“, koji se prikazivao na kinoplatnu kao uvod u cjelovečernju atrakciju, Pixarov „Coco i velika tajna”. Kao uvod u „Snježno kraljevstvo 2“,  koje je upravo stiglo u kina, ovaj neodoljivi kratki film razveselit će nas dok iščekujemo novu dugometražnu avanturu Olafa, Else, Anne i Hansa u njihovom snježnom kraljevstvu. Odmah nakon slijedi veliki kinohit iz 2013., fantastična fantazija „Snježno kraljevstvo”, koje nas vodi na putovanje u kraljevstvo u kojem vladaju sestre Elsa i Anna, u kojem upoznajemo simpatične likove poput snažnog Kristoffa, njegovog lojalnog soba Svena te smiješnog snježnog stvorenja Olafa. Inspirirana pričom Hansa Christiana Andersena „Snježna kraljica“, “Snježno kraljevstvo“ je 53. animirana avantura u Disneyevoj kolekciji te slovi za jednu od najboljih Disneyevih kreacija ikada i najisplativijih animacija u svijetu do danas. Nakon filmskog hita slijedi neodoljiva 8-minutna „Groznica Snježnog kraljevstva“, prikazana kao intro velikog Disneyevog hita „Pepeljuga“, u režiji Kennetha Branagha s Lilly James i Cate Blanchett.

 

Disney dan završavamo večernjim dugometražnim filmom, komedijom “Zamka za roditelje” s  Lindsay Lohan. Tada talentirana 11-godišnja djevojčica, Lohan je najavila kako je čekaju velike stvari. U filmu je preuzela uloge dviju djevojčica, blizanki, i zapanjila glumački svijet. U ostalim ulogama našli su se poznati Dennis Quaid i Natasha Richardson, u remakeu komedije iz 1950., nastaloj prema predlošku Ericha Kastnera, “Das Doppelte Lottchen”.

 

Ne propustite Disney dan i zabavite se uz filmove iz Disneyeve produkcije u subotu, 30. studenoga na RTL-u!


Izdvojeno

Reci što misliš!