Lifestyle

koncerti, gastro događanja, festivali

Rujan gori: Pogledajte što sve možete posjetiti i doživjeti u rujnu u Slavoniji i Baranji

Rujan gori: Pogledajte što sve možete posjetiti i doživjeti u rujnu u Slavoniji i Baranji

Turistički boom koji se događa proteklih mjeseci u Slavoniji i Baranji, zasigurno će dobiti svoj nastavak u narednim mjesecima, a upravo rujan, ključan je mjesec za isti.

Festivali za djecu, gastronomska događanja, koncerti urbane kulture i glazbe, pivski dani i brojna druga događanja na rasporedu su već od narednog tjedna, a mi smo izdvoji ona najveća događanja u Osječko-baranjskoj županiji koja nikako ne smijete zaobići.

Osijek: Zemlja bez granica 26. do 31. kolovoza

Najveći festival za najmanje počinje veću posljednjem tjednu kolovoza, a trajati će sve do njegovog kraja. Festival otvara viteški turnir, a cjelokupni program odvija se u Perivoj kralja Tomislava gdje će tijekom cijelog tjedna nastajati veliki grad u kojem vladaju djeca. Kuliminacija festivala je u petak i subotu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cjelokupni program pogledajte OVDJE

Osijek: Dani prvog hrvatskog piva 4. do 8. rujna

Početkom rujna lijeva obala Drave mjesto je održavanja velike pivske fešte u organizaciji Osječke pivovare. Ove godine sve će trajati pet dana, a svake večeri na rasporedu je i koncert. Izdvajamo nastupe Jelene Rozge i Joleta.

Cjelokupni program pogledajte OVDJE.

zmajevac surduk
rekordni rezultati Turistički boom u Slavoniji i Baranji: Otkrivamo što turiste najviše privlači u našu ravnicu

Beli Manastir: Najveća hrvatska fišijada 7. rujna

Sad već tradicionalno, Beli Manastir početkom rujna domaćin je najveće fišijade u Hrvatskoj. Više stotina kotlića na središnjem gradskom trgu kuhati će se od 16 sati, a nakon toga slijedi koncert Indire Forze. 

Cjelokupni program i način prijave za samo natjecanje pogledajte OVDJE.

Erdut: Wine & Bike Tour 6. i 7. rujna

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se od 6. do 7. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, vođenih vinskih degustacija i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja. Izdvajamo nastup Elvis Stanić group.

Cjelokupni program pogledajte OVDJE.

Đakovo: Dan ergele 7. rujna

Ergela će svoja vrata otvoriti velikom broju gostiju uz cjelodnevni program događanja namijenjenih svim dobnim uzrastima, posebno najmlađima. Konjička predstava uz glazbu u jahaonici, postav izložbe fotografija đakovačkih lipicanaca, edukativne radionice za djecu i vožnje fijakerima uz ponudu OPG-a, Udruga domaćih radinosti, obrta... planirane su aktivnosti koje su ujedno i dio turističke ponude Državne ergele Đakovo.

Cjelokupni program pogledajte OVDJE.

Osijek: Osječko ljeto mladih 28. kolovoza do 8. rujna

Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku organizira već tradicionalni 39. OLJM - Osječko ljeto mladih. Ove godine u nešto kasnijem izdanju, u trajanju od 28.08. do 08.09. 2019.

Ulaz na sve programe, kako glazbene tako edukacijske, umjetničke i sportske je besplatan. Izdvajamo nastup grupe S.A.R.S.

Cjelokupni program pogledajte OVDJE.

Ivanovac/Čepin: Povratak vitezova na utvrdu Kolođvar

Jedini viteški turnir u Osječko-baranjskoj županiji, održava se i ove godine i to na ostacima utvrde Kolođvar između Ivanovca i Čepina. Viteške borbe, viteške igre i brojna druga događanja počinju od 16 sati.

Cjelokupni program pogledajte OVDJE.

turisti tvrđa osijek
sve više turista dolazi u slavoniju i baranju Rekordan rast broja noćenja u Osječko-baranjskoj županiji

Osijek: Urban Fest Osijek 13. i 14. rujna

Još jedna manifestacija koja se tradicionalno održavala početkom ljeta, prebačena je na rujan u osvježenom izdanju. Program još nije poznat u potpunosti, ali je poznato kako će nastupiti Vojko V, Darko Rundek i brojni drugi.

Cjelokupni program pogledajte OVDJE.

Kopačevo: Ribarski dani 14 i 15. rujna

Manifestacija je to na kojoj u dva dana kroz Kopačevo prođe tisuće ljudi željnih etno ambijenta te mirisa i okusa ribe. Slovi kao najmasovnija manifestacija u Baranji, a održava se od daleke 1998. godine. Ove godine kao glavna zvijezda nastupa Miroslav Škoro.

Cjelokupni program pogledajte OVDJE.

Zmajevac: Vinski maraton 27. i 28. rujna

Manifestacija koja je krenula s 40 prijavljenih, a prošle godine kuliminirala s čak 2500 prijava, ove godine donosi novitete. Tako će se po prvi put "trčati" dva dana. Prvog dana očekuje vas Premium dan s vrhunskim vinima, dok je drugog dana na rasporedu tradicionalna trka vinogradima za sve koji se prijave.

Cjelokupni program i način prijave pogledajte OVDJE.


Izdvojeno

Reci što misliš!