Lifestyle

večera za 5 na selu

Djed Stipo oduševio pravim domaćim specijalitetima: 'Hrana odlična, atmosfera vrhunska, bez primjedbe!'

Djed Stipo oduševio pravim domaćim specijalitetima: 'Hrana odlična, atmosfera vrhunska, bez primjedbe!'
RTL

Simpatični umirovljenik je jednostavnim i tradicionalnim jelovnikom zadovoljio ukuse gostiju i osvojio do sada najveći broj bodova

Djed Stipo se zaista potrudio kako bi se gosti kod njega osjećali ugodno te je razradio svaki detalj svoje večere, što su kandidati znali cijeniti. Na početku ih je dočekao u gatoru, prostoriji ukopanoj u zemlju u kojoj se skladišti vino, kako bi ispili nekoliko čašica domaćeg aperitiva.

Potom su krenuli u vinski podrum, gdje je poslužio večeru u prekrasnom ambijentu starog obiteljskog podruma. Kao predjelo je servirao Šokačku ponudu – domaći sir, šunku, kulen i kulenovu seku te pogaču.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Dosta jednostavno predjelo, ali ako uzmemo u obzir da je on to meso sam odgojio, zaklao, začinio i sve napravio sam, znači, tu je dosta posla oko toga bilo“, kazao je Filip kojem se svidjelo predjelo „njegovog starog“, baš kao i ostalima jer je sve bilo domaće i ukusno.

Bee paprikaš je ponudio za glavno jelo te su svi komentirali kako je to najukusniji paprikaš od janjetine koji su kušali, a pokleknuo je čak i unuk, koji inače ne voli jesti janjetinu.

„Janjetinu ne bih predložio ni najgorem neprijatelju“, kazao je Filip pa nastavio, „Nisam mislio da ću ovo jesti, ne znam što je radio, ali svaka mu čast, podsjećalo je na neku divljač, stvarno prva liga“, predomislio se unuk, a Jolanka je zaključila – „Dida Stipa je momački skuhao janjetinu!“

večera za 5 na selu sarah
večera za 5 na selu Sarah sve oduševila ukusnom večerom i preobratila Sanju: „Razuvjerila me, od sada jedem i jetrice!“

Naber i Stipini listići bilo je ime deserta za koji je Stipo poslužio svoje grožđe, breskve i slatke listiće tijesta, popularno zvane „poderane gaće“, što je bilo jednostavno, ali ukusno.

Večera je prošla u veseloj atmosferi jer se popila koja čašica više pa smijeha nije nedostajalo, a pred ocjenjivanje je Stipo pročitao jednu svoju pjesmu, koja je goste posebno dirnula. Za Stipinu večeru Sarah je dala ocjenu 8 jer joj je sve bilo odlično, ali desert je bio prejednostavan, a iz istog mu je razloga i unuk Filip dao ocjenu 8. Sanja ga je ocijenila s desetkom, baš kao i Jolanka jer su im hrana i ambijent bili odlični, atmosfera vrhunska i nisu imale primjedbi za njegovu večeru. Tako je djed Stipo s 36 bodova prešao u vodstvo.

Idući na redu je Filip, a može li mladi unuk skuhati bolje od iskusnog djeda, pogledajte u četvrtak u 21 sat na RTL-u!


Izdvojeno

Reci što misliš!