Kultura / Ostalo-Kultura

Međunarodni uspjeh

Lipaši osvojili prvo mjesto na 9. International Choir Championship Lege Artisu u Tuzli

Lipaši osvojili prvo mjesto na 9. International Choir Championship Lege Artisu u Tuzli
PR

Lipašice i lipaši novi su međunarodni uspjeh ostvarili pod ravnanjem dirigentice Valerije Fischbach, uz doprinos kodirigentica Ozane Tomić i Lidije Neznanović

Tuzla je i ove godine okupila više stotina zborskih pjevača na 9. International Choir  Championship Lege Artisu 2024. koje se održalo od 6. do 8. lipnja.

Zborovi koji su došli iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine mogli su se natjecati u sedam kategorija. U kategoriji 4 Mješoviti i komorni zborovi Hrvatsko pjevačko društvo Lipa osvojilo je prvu nagradu s 97,67 bodova, što je bio i najveći broj bodova svih kategorija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zborove je ocjenjivao ugledni međunarodni stručni žiri koji je u svom sastavu imao i osječku poznatu dirigenticu Antoanetu Radočaj-Jerković te Csabu Kutnyanszkyja iz Mađarske i Rešada Arnautovića iz Bosne i Hercegovine.

U kategoriji 3 Muški zborovi ili vokalni ansambli posebno se istaknuo Mariborski oktet  koji je osvojio 94,33 boda, ali je u dodatnom dijelu natjecanja zanimljivim i duhovitim pjesmama osvojio simpatije publike i ponio Veliku nagradu zborskog natjecanja.

Lipa se predstavila zahtjevnim repertoarom različitih stilskih izričaja domaćeg i stranog repertoara: Josef Rheinberger: Abendlied; Gyorgy Orban: Pange Lingua; Ola Gjeilo: Ave Generosa, uz solisticu Marijanu Matijević te Emil Cossetto: Lastavice. Lipašice i lipaši novi su međunarodni uspjeh ostvarili pod ravnanjem dirigentice Valerije Fischbach, uz doprinos kodirigentica Ozane Tomić i Lidije Neznanović.

Lipašice i lipaši pozivaju na godišnji koncert 23. lipnja koji će održati u župi Preslavnog Imena Marijina kojime se zahvaljuju na potpori Gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji, Upravnom odboru Lipe i ostalim sponzorima, suradnicima te svima koji prate rad pjevačke udruge.


Izdvojeno

Reci što misliš!