Kultura / Ostalo-Kultura

Prvo izdanje 2020.

Zbog povećanog interesa čitatelja, objavljeno drugo izdanje romana osječkog pisca Gorana Srdarevića

Zbog povećanog interesa čitatelja, objavljeno drugo izdanje romana osječkog pisca Gorana Srdarevića
Goran Srdarević

Za razliku od prvog romana, ovo je više SF žanr, priča o sociologu svjetskog ugleda i dobitnika Nobelove nagrade zbog svoje fanatične borbe za pravednije društvo

Dobra vijest za osječku stvaralačku scenu stiže nam ovih dana iz izdavačke kuće Nova knjiga Rast, koja je zbog povećanog interesa publike odlučila objaviti drugo izdanje romana „Najteže vrijeme za istinu onda je kada sve može biti istina“.

Autor je djela osječki pisac Goran Srdarević, kojemu je ovo drugi objavljeni rukopis. Podsjetimo, njegov prvi naslov objavljen je 2014. godine. Roman naziva „Izravno“ bavi se temom narko miljea ispričan kroz biografiju lokalnog dilera, koji se od sitnog uličnog prodavača probija do omiljenog dilera elite u svome gradu, te putem proživljava svakakva šokantna iskustva. Roman je odlično prihvaćen od publike, te je ujedno primio također odlične kritike. Tijekom 2015. godine bio je jedno od najčitanijih djela u zemlji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njegov drugi naslov „Najteže vrijeme za istinu onda je kada sve može biti istina“ objavljen je 2020. godine u svome prvome izdanju. Za razliku od prvog romana, ovo je više SF žanr, priča o sociologu svjetskog ugleda i dobitnika Nobelove nagrade zbog svoje fanatične borbe za pravednije društvo. No, zbog strasti kojom se bori za svoje ideale biva ubijen. Oživljen 500 godina kasnije u budućnosti koja se čini poput svijeta kakvom je težio, otkriva da nije nimalo sretan ni zadovoljan onime što susreće. Roman je također primio sve pohvale kritike i publike, što je uvelike pridonijelo odluci izdavača da objavi drugo izdanje samo tri godine kasnije.

Naslov romana „Najteže vrijeme za istinu onda je kada sve može biti istina“ zapravo je citat koji je svojedobno zapisao poljski pjesnik Stanisław Jerzy Lec, poznat po svojim skeptičkim, filozofskim kritikama modernog društva.

Autor trenutno radi na dovršetku još dva rukopisa, te se nadamo da ćemo uskoro i ta djela moći pronaći u knjižarama diljem zemlje poput ova dva dosad objavljena naslova. Oba naslova također su dostupna u mnogim online knjižarama.


Izdvojeno

Reci što misliš!