Kultura / Ostalo-Kultura

Projekt „Živo sjećanje”

Pozivaju se građani na slanje fotografija i sjećanja na osječku kulturnu baštinu

Pozivaju se građani na slanje fotografija i sjećanja na osječku kulturnu baštinu
Ivica Benić/SiB.hr

Poticaj je za ovu akciju praksa građana Osijeka koji na društvenim mrežama već dugo dijele svoja sjećanja na prošla vremena

Studenti diplomskog studija Likovna kultura Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku pozivaju svoje građane na sudjelovanje u projektu „Živo sjećanje” tijekom kojeg će prikupljati fotografije i sjećanja građana na kulturnu baštinu grada Osijeka.

Cilj je projekta pohraniti fotografije kao dokumentaciju prošlih vremena u digitalni repozitorij Topoteka. U planu je i izložba odabranih fotografija uz koje bi izložili i Vaša sjećanja. Poticaj je za ovu akciju praksa građana Osijeka koji na društvenim mrežama već dugo dijele svoja sjećanja na prošla vremena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pod kulturnom baštinom smatraju se industrijski objekti (Olt, tvornica žigica, Frigis, …), Tvrđa, Europska avenija, historicistička, secesijska i moderna arhitektura (Kino Europa, …), sakralne građevine (Konkatedrala svetog Petra i Pavla, crkva sv. Mihaela, …) i javne skulpture.

Mole se svi zainteresirani građani da fotografije i sjećanja (u obliku teksta) prilože u komentar ili putem e-mail adrese [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!