Kultura / Ostalo-Kultura

8. ožujka

U Društvenom centru Darda održana premijera dječjeg igrokaza „Dragi kamen“

U Društvenom centru Darda održana premijera dječjeg igrokaza „Dragi kamen“
PR

Ova premijera još je jedan uspjeh za Đolićarce koji polako stječu popularnost i prepoznatljivost u Baranji

U srijedu, 8. ožujka u Društvenom centru Darda održana je premijera dječjeg igrokaza „Dragi kamen“ kojeg su pripremili članovi Dramskoga studija Đolićarci. Tekst igrokaza nastao je na radionicama i probama Dramskoga studija, a napisala ga je dvanaestogodišnja Ines Kedmenec.

Predstava govori o dragom kamenu koji će spasiti Valentinovo tako što će ga djeca prodati. Na tom putu djeca otkriju da je dragi kamen ustvari prijateljstvo koje imaju te kroz različite situacije u igrokazu djeca uče o važnosti prijateljstva, hrabrosti i timskom radu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz glumačke izvedbe malih glumaca, treba istaknuti da su polaznici Dramskoga studija uz vodstvo voditeljice Nikoline Baškarad sami izabrali kostime i glazbu koja je pratila predstavu. Predstava je okupila veliki broj posjetitelja među kojima su bili roditelji, bake i djedovi, ali i ljubitelji kazališta koji su se s oduševljenjem smijali i navijali za junake predstave.

Ova premijera još je jedan uspjeh za Đolićarce koji polako stječu popularnost i prepoznatljivost u Baranji.

Dramski studio Đolićarci nastao je kroz aktivnosti projekta RuralArt kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. U rad Dramskog studija mogu se uključiti svi zainteresirani u dobi od 7 do 14 godina te tako steći nova znanja i vještine, ali mogu se i dobro zabaviti.

Za sva pitanja o radu Dramskoga studija zainteresirani se mogu javiti porukom na Facebook profilu Udruge Đola, na broj telefona voditeljice 092 330 8177 ili posjetiti Udrugu Đola srijedom od 19,30 sati u Društvenom centru Darda, Sv. I. Krstitelja 109.


Izdvojeno

Reci što misliš!