Kultura / Ostalo-Kultura

novosti u programu

Osijeku dobiva pravu koncertnu dvoranu, a OLJK će trajati čak dva mjeseca

Osijeku dobiva pravu koncertnu dvoranu, a OLJK će trajati čak dva mjeseca

Gradonačelnik Radić najavio novosti u kulturi: Osijek dobiva koncertu dvoranu, a 22. Osječko ljeto kulture trajat će cijelo ljeto

Čak 52 programa u dva ljetna mjeseca bit će ponuđena građanima i gostima grada Osijeka na najvećoj kulturnoj manifestaciji istoka Hrvatske – Osječkome ljetu kulture. U organizaciji i produkciji Grada Osijeka, te uz potporu brojnih gradskih institucija, 22. OLJK održat će se od 2. srpnja do 3. rujna 2022.

Program donosi visokokvalitetne programe iz područja kazališne, glazbene i koncertne, plesne, književne, likovne, novomedijske i filmske kulture. U ponedjeljak su ga u prostoru buduće Koncertne dvorane Kulturnog centra Osijek predstavili gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, zamjenica gradonačelnika i predsjednica Organizacijskoga odbora OLJK-a Jasenka Crnković, te ravnatelj Kulturnoga centra Osijek i predsjednik Programskoga vijeća Ivan Kristijan Majić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osječki gradonačelnik Ivan Radić istaknuo je kako je za uređenje koncertne dvorane Grad uz pomoć Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU osigurao 5,8 milijuna kuna.

"Osijek će nakon dugog niza godina konačno dobiti ono što zaslužuje, a to je koncertna dvorana. Ovih dana pokrećemo javnu nabavu za njezin dovršetak. Na taj način stvaramo nove vrijednosti, jer osim što će donijeti nove kulturne sadržaje, očekujemo i nove turiste, a time i pojačanje turizma i gospodarstva", istaknuo je gradonačelnik Radić.

"Osječko ljeto kulture ove godine trajat će cijelo ljeto uz 52 programa na brojnim lokacijama diljem grada. Svečano otvorenje bit će na Trgu Vatroslava Lisinskog. Sadržaji će se odvijati većinom u Tvrđi, ali i na drugim lokacijama, poput krova KC-a, Nove rupe, Gradske i sveučilišne knjižnice, te Muzeja likovnih umjetnosti. Svatko će se moći pronaći u nečemu, a izdvojio bih kazališni program i reviju predstava Saše Anočića, koja je svojevrsni hommage prerano preminulom redatelju", dodao je gradonačelnik.

Jasenka Crnković, zamjenica gradonačelnika i predsjednica Organizacijskoga odbora, najavila je kako će se programi uglavnom odvijati vikendima i praznicima.

"Htjeli smo pružiti građanima jedan prekrasan doživljaj Osječkog ljeta kulture i da traje cijelo ljeto. Imamo 52 programa na poznatim osječkim lokacijama. Bit će gostovanja Teatra EXIT Saše Anočića gdje će se izvesti njegove respektabilne predstave ,,Gospodin Nobody'' i ,,Crveni nosovi''. Na ovogodišnjem Osječkom ljetu kulture sudjelovat će i gradovi prijatelji Osijeka", kazala je zamjenica Crnković.

Ravnatelj Kulturnog centra Osijek i predsjednik Programskoga vijeća OLJK-a Ivan Kristijan Majić dodao je da će se programi proširiti i na metal bendove, nastupe poznatih DJ-eva i druge urbane sadržaje, a bit će besplatni za sve posjetitelje i ove godine. 


Izdvojeno

Reci što misliš!