Kultura / Ostalo-Kultura

atraktivan program

Susret dječjih zborova u Osijeku: Dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva ,,Lipa''

Susret dječjih zborova u Osijeku: Dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva ,,Lipa''
PR

Nastupilo je 70-ak djece u dobi od 4 do 16 godina


U subotu, 4. lipnja 2022. u organizaciji Dječjeg zbora i Upravnog odbora HPD-a ,,Lipa'' iz Osijeka održan je koncert dječjih zborova iz Đakova, Rijeke i Osijeka.

Koncert je održan u predivnoj svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta u Osijeku, a dan ranije isti program održan je u Đakovu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstavili su se sljedeći zborovi: Dječji zbor ,,Kap'', Djevojački zbor ,,Josip Kaplan'' (riječki zborovi), Dječji zbor gradske knjižnice i čitaonice ,,Librići'', zbor Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi ,,Ivan Goran Kovačić'' (đakovački zborovi) te osječki Dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva ,,Lipa'' koji je ujedno bio i domaćin susreta.

Nastupilo je 70-ak djece u dobi od 4 do 16 godina, a predstavili su se uistinu zahtjevnim, raznolikim i atraktivnim programom.
 
Na kraju koncerta zborovi su združenim snagama izveli poznatu pjesmu ,,Neka cijeli ovaj svijet'' iz mjuzikla Alfija Kabilja ,,Jalta, Jalta'' te time poslali lijepu poruku punoj dvorani.

Riječkim zborovima dirigentski je ravnala profesorica Doris Kovačić, a đakovačkim i osječkim zborovima profesorica Marijana Matijević, koja je bila i organizacijska koordinatorica ovoga projekta.

Korepetitorska klavirska pratnja bili su sljedeći profesori: Matea Matić, Nina Kovačić, Doris Knežević i Igor Rončević. Ovaj hvalevrijedan susret bio je i dio programa obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije na što su članovi Hrvatskog pjevačkog društva ,,Lipa'' posebno ponosni, a za istaknuti je da su u organizaciji susreta pomogli Osječko-baranjska županija, Filozofski fakultet u Osijeku te Gradski prijevoz putnika Osijek te im ovom prilikom zahvaljujemo.


Izdvojeno

Reci što misliš!