Kultura / Ostalo-Kultura

organizirali studenti

Održan treći BAUK: Društvene mreže, FOMO učinak te porast narcisoidnosti, anksiozonsti i depresije

Održan treći BAUK: Društvene mreže, FOMO učinak te porast narcisoidnosti, anksiozonsti i depresije
PR

Tematika ovogodišnjeg BAUK-a bile su Društvene mreže, FOMO učinak te porast narcisoidnosti, anksioznosti i depresije

Danas se na Akademiji za umjetnost i kulturu, u Svečanoj dvorani održao treći BAUK. Posebnost ovogodišnjeg BAUK-a je u tome što su ga po prvi puta organizirali studenti.



Uz mentorstvo dr. sc. Snježane Barić Šelmić, poslijedoktorandica i Maje Haršanji, asistentica, studenti u organizaciji bili su: Mateja Grbić, Monika Kramarić, Matea Klarić, Jakov Lučenčić, Sara Puškarić, Ema Kovačević, Isabell Janjanin, Luka Ivić, Nikola Perković i Lucija Mijatović.

Tematika ovogodišnjeg BAUK-a bile su Društvene mreže, FOMO učinak te porast narcisoidnosti, anksioznosti i depresije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na panel raspravu psihologinja Martina Nikolić i voditeljica marketinga Sara Grepo raspravljale su o tematikama nomofobije, FOMO-a te što sve društvene mreže uzroče na naše mentalno zdravlje. Definirale su se pojmovi narcisa, FOMO marketinga koji nas sve okružuje te o važnosti uzimanja dovoljnih stanki od korištenja društvenih mreža.

Također, panelu su se priključile i blogerica Nina Baljak i fotografkinja Ena Dragičević koje su progovorile o svojim iskustvima sa društvenim mrežama, pogotovo Instagramom i o svojim iskustvima i razmišljanjima o FOMO-u, body image-u te važnosti mentalnog zdravlja u dodiru s društvenim mrežama.

Također, spomenuo se tu i utjecaj koji društvene mreže te marketing preko društvenih mreža imaju na djecu te koji bi bili dobri načini nošenja s internetom pri odgajanju djece. Naravno, nisu se spominjale samo loše strane interneta, već je zaključak bio kako internet ima svojih loših strana, no mnoge su one dobre i korisne.

Panel rasprava je zaključena pitanjima studenata. 


Izdvojeno

Reci što misliš!