Kultura / Ostalo-Kultura

donijeli zlato

Natjecanje Valis Aurea Cantat Požega: Veliki uspjeh osječkog Dječjeg zbora "Lipa"

Natjecanje Valis Aurea Cantat Požega: Veliki uspjeh osječkog Dječjeg zbora
PR

Na najbolji mogući način u kategoriji A1 (klasična glazba) Osijek je predstavio Dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ osvojivši zlatnu plaketu

Prošlu subotu, 2. travnja 2022. u Požegi je održano 7. međunarodno natjecanje dječjih zborova Valis Aurea Cantat.

Riječ je o natjecanju koje organizira Hrvatska udruga zborovođa koja je poznata po organizaciji i brojnih drugih nacionalnih i međunarodnih natjecanja pjevačkih zborova.


Na ovogodišnjem natjecanju, koje je realizirano unatoč pandemiji koja je osjetno ograničila rad dječjih zborova, predstavili su se dječji zborovi iz Velike Gorice, Samobora, Ravne Gore, Đakova i Osijeka.

Na najbolji mogući način u kategoriji A1 (klasična glazba) Osijek je predstavio Dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva „Lipa“ osvojivši zlatnu plaketu s visoka 24.33 boda te si time omogućio i dodatni natjecateljski nastup za tzv. Grand prix, nagradu ukupnog pobjednika natjecanja.

Nagrada ukupnog pobjednika u konačnici je pripala Dječjem zboru „Smiješak“ iz Samobora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Dječji zbor HPD-a „Lipa“ nastupio je pod dirigentskom rukom dirigentice Marijane Matijević koja je dobila i posebnu nagradu za dirigente, a posebna nagrada za korepeticiju pripala je korepetitoru Dječjeg zbora Igoru Rončević, koji je ujedno pjevač i korepetitor i zbora odraslih HPD-a „Lipa“.


Izdvojeno

Reci što misliš!