Kultura / Ostalo-Kultura

dokkica

Dječji kreativni centar "Dokkica" obilježio Svjetski dan mentalnog zdravlja

Dječji kreativni centar
PR

Programom "Alternativni centar podrške za djecu i roditelje" pokrenuta je kampanja za zaštitu mentalnog zdravlja djece "Promijeni pogled. VAŽAN SI!"

Dječji kreativni centar "DOKKICA" u četvrtak, 7. listopada, edukativnim kvizom o mentalnom zdravlju obilježio je Svjetski dan mentalnog zdravlja u sklopu programa "Alternativni centar podrške za djecu i roditelje" koji DOKKICA provodi uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

U kvizu je sudjelovalo više od 30 učenika triju srednjih škola Grada Osijeka (Medicinska škola Osijek, Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek i Ekonomska i upravna škola Osijek).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj je edukativnog kviza bio kroz zabavne aktivnosti osvijestiti mladima važnost brige o mentalnom zdravlju, educirati ih o nekim značajkama narušenog mentalnog zdravlja te naglasiti važnost rada na destigmatizaciji teškoća psihičkog zdravlja.

Programom "Alternativni centar podrške za djecu i roditelje" pokrenuta je kampanja za zaštitu mentalnog zdravlja djece "Promijeni pogled. VAŽAN SI!" u sklopu koje je nastao i istoimeni video, a djeci 7-18 godina i njihovim roditeljima omogućena je besplatna savjetodavna podrška s ciljem rane prevencije u području mentalnog zdravlja.


Izdvojeno

Reci što misliš!