Kultura / Ostalo-Kultura

dokkica

Od rujna u Dokkici Roditeljionica

Od rujna u Dokkici Roditeljionica

Cilj je Programa informirati roditelje o važnosti ranog razvojnog perioda djece te o mogućnostima poticanja i pravilnog stimuliranja djetetovog razvoja kroz teme koje govore o razvoju mozga, prehrani, emocionalnom i govorno-jezičnom razvoju, razvoju igre i s.

Roditeljionica je program koji su kreirali stručnjaci s područja psihologije, edukacijske rehabilitacije, logopedije, farmacije i nutricionizma te time nudi sveobuhvatan pogled na teme poput roditeljstva, odgoja, rasta i razvoja.

Cilj je Programa informirati roditelje o važnosti ranog razvojnog perioda djece te o mogućnostima poticanja i pravilnog stimuliranja djetetovog razvoja kroz teme koje govore o razvoju mozga, prehrani, emocionalnom i govorno-jezičnom razvoju, razvoju igre i sl. Istovremeno težimo osnažiti svakog roditelja, odnosno osvijestiti važnost vlastitog dobrostanja i zdravlja. Govorimo o partnerskim odnosima, o utjecaju članova šire obitelji na odgoj kao i o samoj obiteljskoj dinamici u ovo moderno doba. S namjerom da kreiramo prostor podrške za roditelje, na grupnim radionicama bavimo se integracijom svih usvojenih informacija u svakodnevni život i praksu dok naglasak stavljamo na emocionalno dobrostanje roditelja i njihovo zadovoljstvo.

Što budući roditelji mogu očekivati od ovog Programa?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Budući očevi i majke ovim će Programom dobiti dodatnu podršku u pripremi za roditeljstvo. Roditelji će dobiti osnovne informacije o dječjem razvoju, poticanju ranog dječjeg razvoja, razvojno prikladnim igrama za dijete, utjecaju novih tehnologija na rani razvoj te o prikladnim reakcijama u  kriznim i izazovnim situacijama. Budući roditelji bit će upoznati sa svim očekivanim promjenama koje se odnose na vlastito mentalno zdravlje, prehranu, partnerski odnos, kao i na proširenu obiteljsku zajednicu (utjecaj baka i djedova na odgoj). Informirat će se o važnosti aktivne uloge oca u obitelji i odgoju djeteta s ciljem osvještavanja da takav ravnopravni partnerski/ roditeljski odnos pozitivno utječe na razvoj djeteta, partnere i obitelj u cjelini. 

Što roditelji djece do 7. godina života mogu očekivati od ovog Programa?

Roditelji djece do 7. godine života kroz ovaj Program dobit će uvid u osnove dječjeg razvoja i poticanje istog te će se govoriti o važnim temama za roditelje male djece poput poželjne komunikacije, postavljanja granica, kaznama i nagradama u odgoju, važnosti i načinu provođenja slobodnog vremena, utjecaju novih tehnologija na razvoj te očekivanim psihološkim i socio-emocionalnim promjenama kod djece. Roditelje će se upoznati s različitim roditeljskim stilovima te pozitivnim i negativnim aspektima odabranog stila. 

Grupe podrške 

Kroz grupe podrške roditelji će se moći međusobno umrežiti te na taj način dobiti iskustvene informacije drugih roditelja. Zbog naglaska na mentalno zdravlje i važnost istog kod mladih roditelja, pogotovo rodilja, na grupama podrške kroz praktične vježbe bit će im predstavljeni razni alate za lakše nošenje sa stresnim i izazovnim životnim situacijama te će naglasak biti na postizanju dobrostanja svakog roditelja.

Program se provodi u tri ciklusa, a svaki se ciklus sastoji od 10 online predavanja i 5 grupnih radionica podrške za roditelje koje se provode u prostoru Dječjeg kreativnog centra DOKKICA u Osijeku.

Mjesta za sudjelovanje su ograničena, a prijave za prvi ciklus predavanja su moguća ispunjavanjem obrasca

Ispunjavanjem obrasca rezervirat ćete svoje mjesto u ciklusu. 

Obzirom da su mjesta ograničena, ukoliko nakon izvršenja prijave budete spriječeni sudjelovati molimo Vas da svoje mjesto prepustite drugoj osobi te nas o tome obavijestite na vrijeme.

Datume ciklusa i svih nadolazećih predavanja možete pronaći na Facebook profilu Dječjeg kreativnog centra DOKKICA ili našoj Instagram stranici.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!