Kultura / Ostalo-Kultura

video klub mursa

Završena "See/Touch/Try" radionica Video kluba "Mursa"

Završena

Osječani su imali priliku okušati se u izradi animacije u stop-trik tehnici

Održana je još jedna u nizu „See/Touch/Try“ radionica stop-trik animacije, koja je namijenjena u prvom redu srednjoškolcima, studentima, ali i ostalim zainteresiranim polaznicima, koji su imali  priliku okušati se u osmišljavanju i izradi animacije u stop-trik tehnici.

Radionica je započela 28. lipnja 2021. u prostorima Kulturnog centra Osijek.  Obzirom na situaciju sa COVID-19 i ove je godine radionica bila promijenjena i prilagođena naputcima o održavanju javnih događanja te je nastavljena online.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sa polaznicima su obrađene teme samih osnova animacije, predstavljeni su različiti pristupi i mediji korišteni za stop-trik animacije. Nakon toga su polaznici krenuli u samu izvedbu zajedničke ideje. Polaznike su kroz radionicu vodili dugogodišnji klupski autori i voditelji mnogih radionica Nataša Dorić i Aleksandar Muharemović.

Animacijski uradak možete pogledati na Youtube kanalu Video kluba Mursa.  

Radionica je sufinancirana sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. 
Radionicu je podržao Kulturni centar Osijek.

Video klub „Mursa“ neprekidno djeluje već više od 45 godina, dok Sekcija animiranog filma pri Video klubu „Mursa“ aktivno djeluje bez prestanka od 2013. godine. Djelatnost sekcije je pretežno usmjerena na edukaciju djece i mladih na polju animacije te  im na taj način omogućuje da se izraze kroz formu animiranog  filma.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!