Kultura / Ostalo-Kultura

vrijedni osječki gimnazijalci

Plodna godina u Isusovačkoj gimnaziji

Plodna godina u Isusovačkoj gimnaziji

Unatoč izvanrednoj situaciji zbog pandemije, učenici su postigli izvanredne rezultate i osvojili 4 državna prva mjesta

Bila je ovo teška školska godina, obilježena izvanrednom situacijom pandemije koronavirusa te brojnim ograničenjima i izmjenama nastave licem u lice i nastavom na daljinu. No, u izvanrednim situacijama pronalazi se izvanredna snaga i posebne milosti, o čemu nam svjedoče naši učenici i njihovi mentori svojim plodovima rada i angažmana.

Kao ravnatelj sam neizmjerno zahvalan i ponosno im čestitam. Naime, od 210 učenika, koliko broji naša mala škola, njih čak 16 sudjelovalo je na državnim natjecanjima, a čak 53 učenika sudjelovalo je na županijskim natjecanjima. Što će reći da je svaki četvrti učenik sudjelovao na županijskom natjecanju, a svaki  trinaesti učenik na državnom natjecanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na županijskoj razini osvojili su dvanaest prvih mjesta iz različitih predmeta, od vjeronauka, hrvatskog, grčkog i latinskog jezika, povijesti i geografije, do matematike i smotre LiDraNo.

Izrazito smo radosni i ponosni na osvojene prva mjesta na državnim natjecanjima latinskog jezika, grčkog jezika, vjeronaučne olimpijade i povijesti.  U državnom  natjecanju iz povijest obranili smo prošlogodišnje zlato. Iznimno nam je zadovoljstvo uspjeh sudjelovanja na Lidranu u kategoriji dramsko scenskog izraza u ovim vremenima kada dramske i slične aktivnosti zbog epidemioloških ograničenja nemaju svoje pravo mjesto i ne mogu pokazati puni kapacitet nadarenosti sudionika.

Ove godine smo, zbog posebnih prilika, ustanovili i dodijelili i posebnu nagradu o. Ante Gabrić dvjema našim učenicama za izvanredan angažman, suosjećanje i pomaganje svojim bližnjima tj. prijateljima u razredu. Učenici su također ove godine unutar svojih razreda skupljali pomoć za Marijine obroke i zaista smo svi bili dirnuti spoznajom kako su naši učenici osigurali svojim doprinosom financijskim topli obrok i školovanje za 39 učenika u Africi.

Rekli bismo da je ova školska godina zaista bila plodonosna i posebna. Semper magis nije samo geslo, već stil života u Isusovačkoj klasičnoj gimnaziji u Osijeku, izvijestio nas je Sebastian Šujević, ravnatelj. 
 


Izdvojeno

Reci što misliš!