Kultura / Ostalo-Kultura

ISKRA waldorfska inicijativa

Završetak prve godine trogodišnjeg programa za cjeloviti razvoj djeteta

Završetak prve godine trogodišnjeg programa za cjeloviti razvoj djeteta

Projekt provodi Udruga ISKRA waldorfska inicijativa u partnerstvu s Dječjim vrtićem Osijek i EOS Centrom za doživljajnu i relacijsku pedagogiju iz Zagreba

Završena je prva godina trogodišnjeg programa pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike pod nazivom „Program za cjeloviti razvoj djeteta“ kojeg do svibnja 2023. provodi udruga ISKRA waldorfska inicijativa u partnerstvu s Dječjim vrtićem Osijek i EOS Centrom  za doživljajnu i relacijsku pedagogiju iz Zagreba.

Unatoč pandemiji Covid-19 bolesti, sve aktivnosti smo prilagodili epidemiološkim mjerama te smo proveli preko 100 radionica za 60 djece vrtićkog, predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, održali 6 interaktivnih predavanja za roditelje pod nazivom „Roditelji zajedno“ u svrhu unapređenja roditeljskih kompetencija te proveli 9 modula za 35 odgojitelja i učitelja u sklopu edukacije „Doživljajno učenje: učenje svim osjetilima“. Djeci, mladima i obiteljima smo ponudili inkluzivni program u sklopu jesenskog Festivala „Obiteljskih igara“ i kroz radionice na našoj eko platformi na otvorenom „Učionica održivog razvoja“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugu godinu provođenja Programa nastavljamo s radionicama za djecu po elementima waldorfske pedagogije. Za pedagoške stručnjake u lipnju 2021. organiziramo  međunarodnu konferenciju pod nazivom „Zdravo odrastanje – poticanje zdravlja djece i mladih kroz inovativne pedagoške pristupe“ te ćemo roditeljima, koji su za vrijeme i nakon pandemije izloženi izazovima s kojima se do sada nisu susretali, kroz nastavak interaktivnih predavanja pružiti podršku u jačanju roditeljskih kompetencija.

Ovakvim načinom rada  omogućavamo cjelovit razvoj ne samo djece i mladih, nego i roditelja i odgojno – obrazovnih djelatnika kojima je podrška u doba pandemije covid – 19 virusa prijeko potrebna kako bi razvili otpornost na izazovne i stresne situacije.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!