Kultura / Ostalo-Kultura

NATJEČAJ ZA DJECU I MLADE

Osmisli zastavice za ovogodišnje izdanje festivala

Osmisli zastavice za ovogodišnje izdanje festivala

Udruga REART je raspisala likovni natječaj za svu djecu i mlade, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, za sudjelovanje u kreativnom radu

Pozivamo sve mlade kreativce na oslikavanje vlastitih zastavica na temu "Mali princ", književnog djela Antoinea de Sainta-Exuperyja, koja čini temu ovogodišnjeg izdanja ReArt festivala.

Spomenuta priča otkriva pitanja izmišljenih planeta, ljudi, događaja, prožeta je mnoštvom inspirativnih citata, iluzija i sveukupnih izmišljenih prostora unutar naše mašte, što temu čini neiscrpnom kada su u pitanju mašta i kreativnost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako neki školu prate online, naša kreativnost kroz likovnu kulturu je i dalje izražena, stoga pozivamo svu zainteresiranu djecu i mlade da nam pošalju poštom svoju naslikanu zastavicu!

Tko može sudjelovati?

Učenici osnovnih i srednjih škola, a mogu se prijaviti pojedinačni i grupni radovi. U grupnom radu mogu sudjelovati najviše dva učenika.

Zašto?

Zanima nas kako djeca i mladi doživljavaju „Malog princa”. Učenici kroz svoju maštu mogu vizualizirati određene ulomke iz knjige te ih naslikati u obliku zastavice. Najbolje radove nagradit ćemo likovnim poklon paketom te dodijeliti nagradu za najbolju zastavicu u kategoriji osnovne škole i nagradu za kategoriju srednje škole.

Uvjeti:

Zastavice je potrebno napraviti na tkanini (bolje što čvršćoj i ravnijoj) u dimenzijama naznačenim niže u tekstu. Na zastavicu je potrebno uvrstiti i naslov: ReArt Festival ili ReArt Fest koji će biti dio oslikane zastavice. Zaprimljene radove izložit ćemo na ReArt Festivalu, koji će se ove godine održati 18., 19. i 20. lipnja 2021. u Osijeku.

Tema: „Mali princ”

Tehnika: akrilna boja, masne pastele, kombinirana tehnika, reciklirani materijali, itd.

Podsjećamo! Na zastavici mora pisati čitko naslov: ReArt Festival ili ReArt Fest.

Dimenzije zastavice (može se koristiti stara ili reciklirana tkanina): 50 x 40cm (+ gornji dio zastave treba imati prazan prostor - pregib od 8cm)

Na poleđini rada treba čitko napisati: IME I PREZIME (ako je grupni rad onda napisati imena obaju učenika koja su sudjelovala), RAZRED, ŠKOLA i TEHNIKA.

(To je najbolje napisati masnom bojicom ili olovkom.)

Rok za slanje zastavica je do 06.06.2021.

Adresa za slanje:

UDRUGA ZA UMJETNOST I STVARALAŠTVO REART, Ulica Kneza Trpimira 1c, 31000 Osijek (s naznakom „Za ReArt Festival“).

Natječaj traje od 19. svibnja do 06. lipnja 2021. godine.

Zaprimljene zastavice bit će izložene u sklopu izložbe na otvorenom za vrijeme održavanja ReArt festivala u Osijeku i ne vraćaju se.

Molimo sve učitelje da prilikom slanja zastavica zemaljskom poštom, pošalju i svoje podatke na naš e-mail: [email protected], kako bi mogli dobiti potvrde o sudjelovanju!

 


Izdvojeno

Reci što misliš!