Kultura / Ostalo-Kultura

prijave u tijeku

Prijavi se na ciklus edukacija "Mladi za dostojanstvo i ljudska prava"

Prijavi se na ciklus edukacija

Mladi za dostojanstvo i ljudska prava edukacija je namijenjena mladima od 18 do 30 godina koja se već dugi niz godina održava u Zagrebu, Osijeku i Splitu, a od 2020. godine provodi se i u online obliku

SSMH podružnica je međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj broji više od 200 članova koji djeluju u Zagrebu, Osijeku i Splitu. 

Mladi za dostojanstvo i ljudska prava edukacija je namijenjena mladima od 18 do 30 godina koja se već dugi niz godina održava u Zagrebu, Osijeku i Splitu, a od 2020. godine provodi se i u online obliku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pohađanje ove edukacije je početni korak pridruživanju Svjetskome savezu mladih, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti preko službenog obrasca na poveznici. Prijave traju do nedjelje 2. svibnja 2021. godine.

Tijekom edukacije polaznici će se susretati s tekstovima autora poput Viktora Frankla, Karola Wojtyle i Clivea Staplesa Lewisa. Na temelju njihovih promišljanja polaznicima će se približiti shvaćanje ljudskog dostojanstva, ne samo kao temelja za razumijevanje ljudske osobe, već i kao podloge iz kojeg proizlaze ljudska prava. Osim navedenoga, polaznici će steći uvid u važnost solidarnosti među ljudima kao i u odrednice kulture koja kao takva čini društvo plemenitijim. Rasprave će se održavati uživo i online, ovisno o željama svakog sudionika, a vodit će ih educirani mentori. Nakon 7 susreta slijedi certifikacija i službena potvrda o sudjelovanju.

Edukacija će polaznicima pružiti cjelovit uvid u svijet ljudskih prava; savladat će osnove nazivlja koje se koristi u Ujedinjenim Narodima i institucijama Europske unije. 

Po završetku edukacije polaznici će moći postati članovi Svjetskoga saveza mladih, zajednice prijatelja koja mladima pruža priliku za osobni i profesionalni razvoj kao i mogućnost sudjelovanja u provedbi programa i projekata poput Kurikula za ljudsko dostojanstvo, Ljetne škola bioetike i ljudskih prava te brojnih drugih. Također, kao članovi Saveza, mladi će imati priliku steći zagovaračko iskustvo, te vještine pisanja projekata i upravljanja ljudskim potencijalima.

Iskustva dosadašnjih polaznika su zaista pozitivna, a da je tomu tako svjedoči iskustvo bivše polaznice Ive Marije Pitlović, koja je postala jedna od mentorica na edukaciji:
"Edukacija, odnosno njezini voditelji i polaznici ohrabrili su me u shvaćanju da i ja mogu biti pokretač promjene na način da u svome djelovanju uvijek imam na umu ljudsku osobu i njezino nepovredivo dostojanstvo. Ne samo da sam sudjelovanjem u raspravama stekla sigurnost za izražavanje svojih misli i stavova, već sam i slušajući druge mogla od njih učiti. Neki su mi polaznici postali pravi prijatelji." 

Nakon prijave zainteresirani će dobiti povratnu informaciju o detaljima u vezi s edukacijom. Ključni će  čimbenik za sve zainteresirane biti njihova motivacija i slaganje s Poveljom Svjetskog saveza mladih. Edukacija je besplatna i održava se na hrvatskome jeziku.


Izdvojeno

Reci što misliš!