Kultura / Ostalo-Kultura

ii. gimnazija osijek

292. rođendan Jezične gimnazije posvećen Osijeku i Osječanima

292. rođendan Jezične gimnazije posvećen Osijeku i Osječanima

U sklopu obilježavanja Dana škole nastava svih predmeta posvećena je Osijeku i Osječanima, a održana je i Književna večer na kojoj su gostovale Ivana Šojat, Livija Rešicki i Jasna Horvat

U tjednu od 22. do 26. ožujka u II. gimnaziji Osijek  provodi se projekt  "Moj Osijek" koji je posvećen Danu škole koji se obilježava 23. ožujka.

"U ovim vremenima posebnih epidemioloških uvjeta nastojimo učenicima nastavu učiniti zanimljivom i motivirati ih za učenje o svom gradu i poznatim sugrađanima. Učenicima će se približiti povijest njihova grada, njegova sadašnjost i budućnost." - poručuju iz II. gimnazije Osijek. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U sklopu projketa u školi se organiziraju gostovanja pa su tako u okviru nastave hrvatskoga jeziku školu posjetile književnice Ivana Šojat, Livija Rešicki i Jasna Horvat te su učenicima govorile o Osijeku u njihovim književnim djelima. Književna večer učenicima je Osijek i književna djela o Osijeku približila na najbolji mogući način - prezentacijom samih autorica. 

Školu će posjetiti i bivši učenik, danas poznati kemičar, Vladimir Stilinović i učenicima pokazati zanimljive pokuse, a iz Njemačke zajednice će Hana Klein održati predavanje o povijesti naseljavanja Njemaca u naš grad.

Na satima  njemačkoga jezika proučavat će se esekerski govor, učenici će na tu temu izrađivati kvizove i na hodniku postaviti prigodnu izložbu, a snimit će i film o Osijeku na njemačkom jeziku i tražiti blago skriveno u Tvrđi.  Na satima engleskog jezika će se uz kvizove pripremit i turistička karta našega grada za mlade turiste koji nam dolaze u posjet. Na latinskom jeziku će se proučavati imena naših poznatih Osječana po kojima su te ulice dobile ime, a učit će se i istraživati povijest kipova i spomenika u Osijeku. Učenici će na vjeronauku učiti o svim vjerskim zajednicama koje su djelovale i djeluju u Osijeku, a biciklima će se obilaziti sve biciklističke staze našeg grada i izračunat će se njihova duljina u okviru sati matematike. Pod satima povijesti i hrvatskoga jezika naši učenici će istraživati živote osječkih legendi Đokice, Osmana, Joze trovača i dr. Prof. likovne kulture je izradila plakat za projekt, a priprema se izložba na hodniku škole koja će pokazati sve aktivnosti.  

 


Izdvojeno

Reci što misliš!