Kultura / Ostalo-Kultura

stihovi, note, ilustracije

Slavonci pripremili Zbirku pjesama za djecu "Tajna je u notama"

Slavonci pripremili Zbirku pjesama za djecu

Zbirka uz notni zapis sa akordima i klavirskim pratnjama sadrži i CD sa vokalno instrumentalnim izvedbama i instrumentalnim matricama uz koje djeca mogu pjevati, zabavljati se i veseliti


Iz tiska je izišla te je trenutno u prodaji Zbirka pjesama za djecu "Tajna je u notama", autorica glazbe je Andreja Gribl, a stihove potpisuje Snježana Dupan – Lovrić.

Andrea je rođena u Virovitici, odrasla u Slatini, gdje je završila Osnovnu glazbenu školu i Opću gimnaziju, a već dugi niz godina živi u Osijeku i radi u Glazbenoj školi Franje Kuhača kao profesorica klavira i na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, kao umjetnička suradnica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ilustracije u boji koje se nalaze uz svaku pjesmu izradio je Veton Rečica, student Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Vrlo vedre i originalne ilustracije pričaju priču i potiču djecu na maštovio razmišljanje. Kvalitetne i edukativne stihove potpisuje Snježana Dupan – Lovrić iz Slatine, a zanimljive glazbene aranžmane izradili su Darko Ocvirk, David Duvnjak i Aleksandar Stanković..

Pjesmarica će razveseliti najmlađe, ali i nešto starije. Mogu je koristiti djeca i odrasli koji znaju čitati note i svirati (klavir, gitaru, violinu, flautu, tamburu…), ali i oni bez glazbenog obrazovanja koji vole pjevati uz instrumentalnu pratnju. Umjetnički redaktori partiture su ugledni profesori sa Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, izv. prof. art. Konstantin Krasnitsky i red. prof. art. Sanda Majurec.


Izdvojeno

Reci što misliš!