Kultura / Ostalo-Kultura

sve na jednom mjestu

GISKO mobilna aplikacija olakšava komunikaciju s knjižicom

GISKO mobilna aplikacija olakšava komunikaciju s knjižicom

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek kontinuirano prilagođava svoje poslovanje, kako novim tehnologijama, tako i novim generacijama korisnika

U skladu s tim, od ponedjeljka, 07. prosinca 2020. godine, Knjižnica uvodi novu uslugu – mKnjižnica. Riječ je o aplikaciji za mobilne telefone s Android i iOS operacijskim sustavima, koja olakšava i pojednostavljuje komunikaciju korisnika s knjižnicom.

Uz pomoć ove aplikacije korisnici mogu pretraživati e-katalog Knjižnice, pregledati kalendar događanja, produžiti rok posudbe ili zatražiti pripremu literature. Aplikacija sadrži i druge elemente koji su ključni za korisnike, kao što su radno vrijeme Knjižnice, česta pitanja, kontakti te poveznice na Facebook, Twitter, Instagram, Youtube kanal knjižnice te posudbu e-knjiga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ona omogućava generiranje korisničkog broja u barkod koji se prikazuje na zaslonu pametnog telefona te ga korisnici daju na skeniranje djelatnicima posudbenih odjela, tako da više ne moraju nositi fizičku člansku iskaznicu prilikom posudbe građe ili rada u čitaonicama.

Ovu su aplikaciju prvi razvili djelatnici koprivničke Knjižnice i čitaonice "Fran Galović", a u suradnji s njima aplikaciju je prilagođena poslovanju Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i potrebama naših korisnika.

Aplikacija mKnjižnica (GISKO knjiznica Osijek) može se instalirati putem Google Play-a ili Apple Store platforme, čije su poveznice dostupne i na mrežnoj stranici Knjižnice.


Izdvojeno

Reci što misliš!