Kultura / Ostalo-Kultura

pjevačke snage osijeka

Zborovi Instituta za zborsku glazbu "Polifonija" međunarodno višestruko nagrađeni

Zborovi Instituta za zborsku glazbu
Ivica Benić/SiB.hr

Osječki zumbići najbolji su dječji zbor, a Vokalni ansambl Brevis osvojio i posebne nagrade

Osječki Institut za zborsku glazbu „Polifonija“ u sklopu kojeg djeluju Vokalni ansambl Brevis i dječji zbor „Osječki zumbići“ proteklog je vikenda ostvario sjajne rezultate i višestruko je nagrađen na International Choir Championship „LegeArtis“ Tuzla 2020.

Zborovi su Polifonije u prvom danu natjecanja, 18. studenog nastupili u dvije kategorije nakon čega su oba zbora odabrana za finale koje se održalo u subotu, 21. studenog 2020. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vokalni ansambl Brevis pod vodstvom dirigentice dr. sc. Antoanete Radočaj-Jerković osvojio je prvu nagradu u kategoriji ženskih i muških zborova u kojoj je ujedno i pobijedio. Osim toga, ansamblu je dodijeljena i posebna nagrada žirija za najbolju izvedbu skladbe iz razdoblja romantizma te druga nagrada u ukupnom poretku svih zborova koji su sudjelovali na natjecanju.

Dječji zbor Osječki zumbići u najmlađoj je natjecateljskoj kategoriji osvojio prvu nagradu te je ujedno i pobjednik kategorije dječjih zborova. Zbor je nastupio pod vodstvom dirigentice Majde Milinović i uz klavirsku pratnju Martine Proleta.

 

S obzirom na epidemiološku situaciju, peto se natjecanje „LegeArtis“ održalo online – pozvani su natjecatelji slali snimke svojih izvedbi, a te je nastupe ocijenio stručni žiri. Finale natjecanja i završnu svečanost dodjela nagrada bilo je moguće pratiti uz direktan prijenos iz Bosanskog kulturnog centra TK. Unatoč vrlo izazovnoj godini, zborovi su Polifonije još jednom ostvarili izvrstan rezultat na međunarodnoj zborskoj sceni te potvrdili svoju izvrsnost o čemu svjedoče četiri novosvojene nagrade. 


Izdvojeno

Reci što misliš!