Kultura / Ostalo-Kultura

pravni fakultet osijek

U Osijeku Međunarodna konferencija posvećena pravu Europske unije

U Osijeku Međunarodna konferencija posvećena pravu Europske unije
PIXSELL

Na konferenciji će stručnjaci iz europskog prava raspravljati o prilagodbi najvažnijih pravnih i ekonomskih pitanja budućim europskim izazovima koji će uslijediti u petogodišnjem razdoblju razvojem politike nove Europske komisije

Već četvrtu godinu za redom Pravni fakultet Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku organizira dvodnevnu međunarodnu konferenciju „EU 2020- Lessons from the past and solutions for the future“ posvećenu pravu Europske unije.

Zbog pandemije koronavirusa konferencija koja se izvorno trebala održati  u prostorijama Pravnog fakulteta u Osijeku, održati će se  u „hibridom“ obliku, dijelom uživo, a dijelom u online okruženju putem platforme Zoom u šest paralelnih video sesija.

Organizacijski odbor čine mladi znanstvenici: Dunja Duić, Ante Novokmet, Katarina Marošević, Nataša Lucić, Nikol Žiha, Višnja Lachner, Tunjica Petrašević, Jelena Kasap i Marko Sukačić.

Ovogodišnja konferencija organizirana je u suradnji i uz financijsku podršku Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj te njemačke zaklade Hanns Seidel Stiftung, podružnica Zagreb. 

Na konferenciji će sudjelovati 73 sudionika iz čak 13 zemalja. Pristigli znanstveni radovi, nakon što su prošli vrlo strogi recenzijski postupak objavljeni su u Zborniku radova EU AND MEMBER STATES ISSUES AND CHALLENGES – ECLIC koji je indeksiran u prestižnim bazama Heinonline i Web of Science Conference Proceedings Citation Indeks.

Svečano otvorenje konferencije je 10. rujna u 13.00 sati u Vijećnici Pravnog fakulteta Osijek (Radićeva 13, 2. kat).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!