Kultura / Ostalo-Kultura

OSTANI DOMA I BUDI KREATIVAN

Kulturni centar Osijek nudi vam ideje kako kreativno provesti vrijeme kod kuće

Kulturni centar Osijek nudi vam ideje kako kreativno provesti vrijeme kod kuće

Vrijeme kod kuće iskoristite za stvaranje kreativnih uspomena, ali iste pošaljite i Kulturnom centru Osijek te možda baš vaši radovi postanu dio izložbe ili publikacije!

Puno naših građana redovito obilazi brojna kulturna i društvena događanja, ali je to trenutno, dakako nemoguće. Ostaje nam u kulturnim sadržajima uživati iz udobnosti svog doma koliko je to moguće, a lijepo je da je opcija puno - od streaminga na internetu kazališnih predstava i baleta, koncerata na radiju, virtualnih knjižnica i posjeta muzeju. Ako imate potrebu ne samo pratiti, već i stvarati umjetnost - neka vam ovo vrijeme bude prilika.

Kulturni centar Osijek poziva vas da vrijeme u izolaciji provedete kreativno i konstruktivno, a kako bi vas dodatno potaknuo na stvaranje, po završetku pandemije, izabrane radove nastale u izolaciji poseban će stručni tim pretvoriti u veliku izložbu i publikaciju kojom će zauvijek ostati zabilježena kreativnost naših građana i umjetnika, a neke od njih možda i otkupiti i trajno smjestiti u svojim prostorima u Trpimirovoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SKULPTURA
Izradite skulpturu, npr. tehnikom kaširanja. Papir, brašno i voda jednostavni su sastojci koje ćete pronaći u svom domu, a jednostavnu tehniku modeliranja sitnih komada papira, natopljenih u ljepilo od vode i brašna lako je savladati. Tema i stil su u potpunosti na vama, a najbolje radove ćemo moći pogledati na posebnoj izložbi.

SLIKA
Napravite sliku tehnikom kolaža. Nešto ljepila, papira, tkanine, novina, boja ... i u vašoj kuhinji, ili dnevnoj sobi nastat će djelo na koje ćete biti ponosni. Bili profesionalac, amater, ili nešto između, ova kreativna tehnika svakom daje priliku da zablista. Tema je slobodna, a ako uključite djecu, ili cijelu obitelj, možda vam sjećanja na vrijeme u izolaciji ostanu puno ugodnija nego što to očekujete!

CIKLUS FOTOGRAFIJA
Napravite ciklus fotografija. Mobitelom ili fotoaparatom zabilježite 10-40 fotografija kroz svoj specifičan pogled na vrijeme koje ste proveli u izolaciji. Najbolje radove KC Osijek objediniti će u publikaciji i izložiti na izložbi. Pronađite svoj kadar i ispričajte priču iz nepoznatog kutka!

OSJEČKI BENDOVI!
Ne smijemo održavati koncerte, a niti probe, ali vas zato pozivamo - napišite i uglazbite pjesmu. Osijek je pun bendova, a ovo vrijeme, posvetite novom stvaranju. KC Osijek nagraditi će najbolju pjesmu studijskim snimanjem i snimanjem spota po završetku pandemije.

KRATKA PRIČA
Napišite kratku priču. Crtice iz izolacije. Proširite svoj svijet u izolaciji puno dalje od hodnika, balkona ili pogleda s prozora. Mašta vaše kratke priče može odvesti u nedogled, a KC Osijek će najbolje od vaših kratkih priča pretvoriti u posebnu publikaciju koja će vam ostati na ponos.

FREE-STYLE
Ako se ne vidiš niti u jednoj od predloženih kategorija, izrazi se na sebi svojstven način. Tvoj video, instalacija, performans ili nešto posve drugo dobrodošlo je iznenađenje u ovom projektu i najbolji dokaz da stvaranje ne mogu zaustaviti četiri zida!

Ovaj poziv je otvoren i amaterskim i profesionalnim umjetnicima. Zašto? Jer nas trenutno povezuju zajedničke okolnosti i jedna neočekivana situacija u kojoj smo se našli zajedno. Umjetnost obično povezuje umjetnike i publiku, u zajedničkom iskustvu, u proživljenom trenutku; ali u ovim okolnostima, postanimo svi stvaraoci i kada vrijeme to dopusti - postanimo svi zajedno i publika te uživajmo u zajedništvu koje danas osjećamo i nakon pandemije. 

Kulturni centar Osijek prikupljat će vaše radove (ili fotografije i video snimke o vašim radovima) putem maila ([email protected]) sve do kraja pandemije COVID-19.

Provedimo izolaciju kreativno!


Izdvojeno

Reci što misliš!