Kultura / Ostalo-Kultura

Poništen izbor EPK 2020. - Osijek još ima šanse!

Poništen izbor EPK 2020. - Osijek još ima šanse!

Nakon što je Rijeka prije tjedan dana proglašena za Europsku prijestolnicu kulture za 2020. godinu mogla bi ostati bez iste.

Naime, nakon revizije prijava koju je načinilo EPZKK (Europsko povjerenstvo za kontrolu kandidata) utvrđeno je da prezentacija Rijeke odrađena na ilegalnom operativnom sustavu što se direktno kosi sa svim pravilnicima i standardima koje nalaže Europska unija i njihova agencija za prava i zaštitu proizvođača. Nakon pregledavanja prezentacije i fotografija sa same prezentacije jedan od članova spomenute komisije primijetio je da je u jednom trenutku iskočila obavijest da je potrebno aktivirati Windowse jer je moguće da je korisnik žrtva „piratske“ prevare. Ta informacija razljutila je čelnike i prenosimo izjavu visoke euro dužnosnice Lare Macflynt:

„Ukoliko se pokaže da je to stvarno istina, automatski poništavamo odluku i kroz kraći vremenski period dajemo priliku drugim kandidatima da nas još jednom uvjere da su oni ipak bolji izbor!“

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova izjava ponovo je pokrenula Osječku priču i vratila nadu da ipak dobijemo ono što zaslužujemo. Iako još nije definiran rok kroz koji će se reaktivirati natječaj i time „naša“ kandidatura, naši sugrađani već se sada mogu početi pripremati i na taj način pomoći da dobijemo titulu. Na sinoćnjem sastanku je donešena odluka da se parkovi grada mogu ukrasiti s osobnim predmetima sugrađana koje će kasnije posložiti osječki konceptualni umjetnik s minhenskom adresom Miroslav Šajzerić koji će od donešenih predmeta napraviti instalaciju „Osijek diše, sad još više“. Tom instalacijom pokazati ćemo zajedništvo i dati priliku svim građanima da budu dio europske kulturne priče. Pekar će moći dati svoj valjak za kruh kojim nas hrani, vatrogasac svoj šmrk kojim spašava živote, doktor svoju halju kojom pokazuje da je doktor, knjižničar svoju knjigu kojom nas obrazuje.

Osijek je na nogama, vjerojatno imamo malo vremena, ali kad se male ruke slože, sve se može. Potvrđuje se da nikada nije kasno za dobre vijesti, pokrenimo se još jednom i osvojimo titulu koju zaslužujemo i kada to budemo prezentirali, pripazimo da operativni sustav bude „original“.

Marin S.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!