Kultura / Ostalo-Kultura

Revija hrvatskog kratkometražnog filma ‘Filmska RUNDA’ od 27. do 29. svibnja u Osijeku

Revija hrvatskog kratkometražnog filma ‘Filmska RUNDA’ od 27. do 29. svibnja u Osijeku

Revija hrvatskog kratkometražnog filma ‘Filmska RUNDA’, predstavila se u sklopu Kreativne riznice na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

U produkciji umjetničke organizacije Teatar to go u Osijeku, od 27. do 29. svibnja 2016. godine, održat će se Revija hrvatskog kratkometražnog filma ‘Filmska RUNDA’ koja će sadržavati izabrani uvid u radove kratkometražnog igranog, eksperimentalnog, dokumentarnog i animiranog filma hrvatske kinematografije.

- Cilj Revije je promoviranje hrvatskog filma i upoznavanje domaće publike, studenata umjetnosti i stvaralaca s recentnijim hrvatskim kratkometražnim filmovima te stvaranje pozitivne i ugodne atmosfere za dijalog između nezavisnih, profesionalnih filmaša i publike, rekla je Dalija Dozet, iz direkcije Revije.

Aktivnost obuhvaća projekcije recentnih hrvatskih kratometražnih filmova raspoređenih u programske cjeline te moderirani razgovor gledatelja i autora filmova nakon svake pogledane cjeline.

- Poseban naglasak bio bi na mladim osječkim autorima, a zaseban blok posvećen je etabliranom osječkom redatelju Zvonimiru Juriću, otkrila je Marta Užarević, iz direkcije Revije.

runda1

Revija će se održati na lokacijama otvorenim za cijelu zajednicu uz ideju međusektorske suradnje i korištenja prostora postojećih organizacija u kulturi na području grada Osijeka.

- Ideja je postaviti kulturno-umjetnički sadržaj na ulice grada i učiniti kulturni sadržaj dostupniji široj zajednici, istaknula je Ana Šimić, iz direkcije Revije.

Predavanje je održano u sklopu Kreativne riznice Instituta za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji - Andizet, Odjela za kulturologiju u Osijeku, Studentskog zbora J. J. Strossmayera u Osijeku te Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas“ u Osijeku.

Filmska RUNDA je značajna za razvoj i promociju hrvatskog kratkometražnog igranog filma, kao i za grad Osijek i područje Osječko-baranjske županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!