Kultura / Ostalo-Kultura

Novi projekt Udruge Snaga kulture u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek

Novi projekt Udruge Snaga kulture u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek

Udruga SNAGA KULTURE u ovoj godini nastavlja svoje aktivnosti u promociji osječke kulturne baštine. Nakon nekoliko uspješno provedenih projekata u posljednjih nekoliko godina: I SPOMENICI GOVORE (2013), ULICAMA MOGA GRADA (2014), BARUNICA I VIOLINIST (2014), MOJ SPOMENIK (2015) i RAZIGRANA POVIJEST (2015)  pokrenut je projekt OSIJEK I JA DIŠEMO ZAJEDNO (2016).



Svi projekti su okupili veliki broj osječkih osnovnoškolaca koji su na različite načine kroz umjetnost povezali povijest u promociji kulturne baštine našega grada Osijeka i stekli nova znanja o osječkim kulturnim vrednotama.

U projektu OSIJEK I JA DIŠEMO ZAJEDNO, potpomognut financijskim sredstvima tvrtke Vodovod d.o.o. Osijek, učenici Osnovnih škola Franje Krežme, Dobriše Cesarića i Centra za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" su u suradnji sa srednjoškolcima Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek od reciklažnog materijala izradili replike spomenika našeg prerano preminulog violiniste Franje Krežme i  osječke dobrotvorke, barunice  Pauline Hermann u prirodnoj veličini i pokazali svoje kreativne sposobnosti.

Uz kratak kulturno umjetnički program i dodjelu zahvalnica sudionicima, izrađene replike će biti izložene u nedjelju, 29. svibnja u 11 sati na prvom katu trgovačkog centra Konzum (bivši Mercator), Gacka 10.

Prepoznali smo nastojanja udruge SNAGA KULTURE u povezivanju osječke kulturne baštine i umjetnosti i ostvarili kvalitetnu suradnju u ostvarivanju postavljenih ciljeva, istaknula je Ina Marić, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek.

Ističemo izvrsnu suradnju sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek koja je prepoznala vrijednost ovih projekata i širom otvorila vrata osječkim osnovnoškolcima od kojih će neki zasigurno krenuti stopama umjetnosti, dodao je Davor Horvat, predsjednik udruge SNAGA KULTURE.

SiB.hr

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!