Kultura / Ostalo-Kultura

Održana prva autorska večer Filmske RUNDE

Održana prva autorska večer Filmske RUNDE

Prva autorska večer Filmske RUNDE, revije hrvatskog kratkog filma, održala se u subotu, 3. prosinca 2016. godine, u Galeriji Waldinger u Osijeku.

Kroz tri filmska bloka, poznati hrvatski redatelj Igor Bezinović predstavio je filmove: Natprosječan, Cartolina de Momijan 2, Vrlo kratki izlet, Susret, Čekanje, Kratki obiteljski film, Od Kršana do Peroja, Kierkegaard i  Benjamin. U rundi razgovora, autor je osječkoj publici otkrio na koji način kreira svoje filmske uratke.

'Pretpostavljam da mi na odabir tema utječu životni svjetonazor i osobni interesi, ali prije svega neki osjećaj oko toga može li se određena tema predstaviti na audiovizualno zanimljiv način', istaknuo je Bezinović.

Autorska RUNDA dio je godišnjeg programa Filmske RUNDE, koja se ove godine po prvi put predstavila osječkoj publici. U autorskim večerima želimo predstaviti mlade filmske autore kroz njihove radove i uz razgovor nakon projekcija.

'Ovo je bila prva autorska večer i zahvalni smo Igoru Bezinoviću što se odazvao i podijelio svoje znanje i iskustvo s osječkom publikom. Imamo u planu razvijati i nove programe tijekom cijele godine, kao i organizaciju i provođenje Filmske RUNDE - revije hrvatskog kratkog filma u 2017. godini, istaknuli su iz organizacije Filmske RUNDE.

Cilj je kroz edukativne programe i projekcije provesti kontinuitet filmske edukacije i svježeg kulturnog sadržaja u Osijeku te educirati samu publiku i potencijalne buduće filmaše.

SiB.hr

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!