Kultura / Ostalo-Kultura

Čepin: Svakoj novorođenoj bebi besplatan upis u Knjižnicu

Čepin: Svakoj novorođenoj bebi besplatan upis u Knjižnicu

Velika je novost od ove godine besplatna članarina za svaku novorođenu čepinsku bebu. Da, da…dobro ste pročitali: za bebe. Možda ćete se upitati kako i zašto za bebe kada one još ne znaju ni govoriti, a kamoli čitati.

Naravno da su knjižničari, kao predmetni stručnjaci, itekako svjesni te činjenice, ali jednako tako svjesni važnosti i značaja korištenja knjižničnih usluga od najranije dobi. Svaki će roditelj, pri predaji zahtjeva za naknadu za novorođenu bebu u Općini Čepin, dobiti edukativni letak/čestitku iz Knjižnice kojim se poziva na preuzimanje članske iskaznice u Knjižnici, koja će i glasiti na bebu, a koristit će ju roditelji.

- Fond je naše Knjižnice bogat priručnicima o njezi i odgoju djeteta koje će roditelji moći koristiti, a kako beba bude napredovala tako će i za nju moći posuđivati slikovnice adekvatne uzrastu, o čemu će se posavjetovati sa stručnim knjižničnim osobljem. Novorođenčad i mala djeca vole slikovnice, priče i pjesmice, a iznad svega glas roditelja. Važno je čitati bebama jer je pravo svakog djeteta da u potpunosti razvije svoje potencijale, a ljubav prema čitanju stvara doživotnu radost. Snaga riječi potiče razvoj govora djeteta. S druge pak strane, stvara se neraskidiva veza s roditeljima kao i neprocjenjive uspomene na djetinjstvo. Roditelji s bebama i malom djecom, dobro ste došli u Knjižnicu!, poručuje  voditeljica knjižnice Marija Čačić, mag.bibl.et mag.educ.philol.croat.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvor: cepin.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!