Kultura / Ostalo-Kultura

GISKO: Deset najposuđivanijih naslova u 2016. godini

GISKO: Deset najposuđivanijih naslova u 2016. godini

Popis najčitanijih naslova lanjske godine u osječkoj Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek (GISKO) pokazuje da se trendovi i ukusi bitno ne mijenjaju - najviše se, barem kad je riječ o stranoj beletristici, čitaju kriminalis­tički romani i trileri, pogotovo skandinavski, potom ljubavni i romani koji primarno tematiziraju odnose, obitelj, obiteljsko nasilje...

- U usporedbi s prijašnjim godinama, zamjetna je veća potražnja za tzv. lijepom književnošću, odnosno kvalitetnijim i vrjednijim djelima koja obrađuju sve veselje i radost, tugu i jad života. Zanimljivo je da ovu vrstu djela podjednako posuđuju i muškarci i žene zrelije životne dobi, rekao je za Glas Slavonije, Srđan Lukačević, voditelj Posudbenog odjela i voditelj Službe nabave.

U prošloj je godini, također, primjetan porast posudbe domaćih autora, počevši od Osječanke Šojat, preko Vlaović, Drakulić pa sve do Pavla Pavličića. Inače, Osječani veliku sklonost pokazuju prema djelima nagrađivane i na kazališnim daskama izvođene osječke autorice, čija su književna djela najposuđivaniji naslovi u GISKO-u nekoliko posljednjih godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

NAJPOSUĐIVANIJE KNJIGE U 2016.:
1. Djevojka u vlaku/Paula Hawkins
2. Vlak siročadi/Christina Baker Kline
3. Krv na snijegu/Jo Nesbø
4. Tajna/Dubravka Pađen Farkaš (dječja)
5. Jom Kipur/Ivana Šojat
6. Što nas ne ubije/David Lagercrantz
7. Gregov dnevnik: Snježna groz­nica/Jeff Kinney (dječja)
8. Ispovjedna tajna/Drago Hedl
9. Inferno/Dan Brown
10. Kći/Jane Shemilt

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!