Kultura / Ostalo-Kultura

Završila Noć knjige u belišćanskoj knjižnici

Završila Noć knjige u belišćanskoj knjižnici

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće i ove je godine sudjelovala u obilježavanju manifestacije Noć knjige koja je održana šesti put zaredom diljem Hrvatske.

Noć knjige počela je kreativnom radionicom u 17 sati koju je održala knjižničarka Dijana Milišić-Zečević. Drvene kutijice ukrašavale su se shabby chic i salvetnom tehnikom, a na radionici je bilo trinaestero učenika osnovne škole.

Program Noći knjige nastavljen je u 19 sati otvorenjem izložbe fotografija Udruge za umjetnost i kulturu ZUM Belišće te kazivanjem stihova belišćanskih pjesnika iz Sekcije Vers. Na početku ovog događanja, ravnateljica knjižnice Vlasta Putar rekla je nekoliko riječi o samoj manifestaciji Noć knjige i zahvalila se svima na dolasku. Članica udruge ZUM Ana Vazdar obratila se također svim prisutnima i ispričala kako je nastala ova izložba. Izložbu je na kraju otvorio predsjednik udruge ZUM Vlado Jung. Svi zainteresirani, fotografske radove i stihove koje su napisala djeca na radionici kreativnog pisanja koju vodi profesorica Vesna Liker-Dojkić, mogu pogledati do kraja travnja.

U 21 sati svi posjetitelji mogli su kušati male kanapee od zdravih sastojaka, kao što su voće, povrće, domaći tvrdi dimljeni sir i slično. Osim nečega za grickati, bilo je i napitaka od voća i povrća, kao što su zdravi smoothie napitci. Knjižničarke su pripremile i mnoštvo knjiga iz fonda knjižnice koje govore o različitim zdravim prehranama.

Noć knjige je organizirana kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan više govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga, uz osnovnu nakanu predstavljanja knjiga domaćih i svjetskih autora te druženja uz knjigu i čitanje.

  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!