Kultura / Ostalo-Kultura

Ni kiša ni utakmice nisu omele ovogodišnje Osječko ljeto kulture

Ni kiša ni utakmice nisu omele ovogodišnje Osječko ljeto kulture

Osječko ljeto kulture 2018. trajalo je od 29. lipnja do 13. srpnja i okupilo je oko 10.000 posjetitelja.

Na završnoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi predsjednica Organizacijskog odbora i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš podijelila je veliko zadovoljstvo ovogodišnjim Osječkim ljetom kulture. Na njemu se predstavilo oko 570 umjetnika, što domaćih što gostujućih, koji su u Osijek došli iz raznih dijelova Hrvatske, ali i Europe: od Vinkovaca do Zagreba, preko Novog Sada, Mostara, Tuzle, do Pečuha, Celja, Krakowa, Mukacheva…

Program ovogodišnjeg OLJK-a bio je rasprostranjen na 24 različite lokacije, a ono što je Gamoš posebno naglasila je činjenica da se svih 49 programa održalo, unatoč utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te vremenskim neprilikama koje su dobar dio programa izmjestile u zamjenske prostore.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zahvaljujući suradnji i podršci ustanova kulture te podršci gospodarstvenih čimbenika grada Osijeka, Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, gradova prijatelja i međunarodne suradnje s gradovima šire regije, OLJK ima izuzetno mjesto u cjelokupnoj kulturi grada Osijeka. Programi Osječkog ljeta kulture sve ove godine doprinose podizanju kulturnog života grada, povećanju njegove međunarodne vidljivosti, poticanju gospodarske i turističke aktivnosti, kao i općeg razvoja grada te da čine prepoznatljivim na europskoj i međunarodnoj razini.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!