Kultura / Koncerti - kultura

dobro djelo

Rasprodani osječki HNK zaorio simfonijskim izvedbama najvećih rock hitova na humanitarnom koncertu u organizaciji EFOS-a

Rasprodani osječki HNK zaorio simfonijskim izvedbama najvećih rock hitova na humanitarnom koncertu u organizaciji EFOS-a
PR

Ovom prilikom, Osijek i šira okolica još su jednom pokazali veliko srce te zajedničkim snagama prikupili više od 120.000 kuna

U rasprodanom osječkom HNK Osijeku održan je jedinstveni simfo-rock koncert, koji je organizirao Ekonomski fakultet u Osijeku.



Osim što je u ovo kulturno središte Slavonije i Baranje unio jednu dodatnu i nesvakidašnju energiju, ovaj je koncert ujedno bio i glavni dio humanitarne akcije „Snagom srca EFOS-a“, čiji je cilj prikupljanje sredstava za kupnju EKG uređaja i uređaja za mjerenje tlaka koji će se donirati Klinici za pedijatriju, Kliničkog bolničkog centra Osijek.

U simfonijskim izvedbama najvećih rock hitova uživali su brojni članovi akademske, poslovne i šire lokalne zajednice koji su ispunili dvoranu do posljednjeg mjesta, a cjelokupna akcija dosad je prikupila više od 120.000 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ekonomski fakultet u Osijeku ove godine slavi 61 godinu djelovanja, a tu je prigodu obilježio posebnom humanitarnom akcijom pod nazivom „Snagom srca EFOS-a“. Tako je u sklopu ove akcije održan simfo-rock koncert koji je u rasprodanom osječkom HNK okupio brojne članove akademske i poslovne zajednice, među kojima su bili i EFOS-ovi Alumni te ugledni gospodarstvenici Osijeka i regije, kao i partneri Fakulteta.

Ovom prilikom, Osijek i šira okolica još su jednom pokazali veliko srce te zajedničkim snagama prikupili više od 120.000 kuna potrebnih za nabavu iznimno važnih uređaja za rano otkrivanje, pravovremenu reakciju i kvalitetnije liječenje djece sa srčanim poremećajima. Akcija prikupljanja još traje i svi voljni građani još imaju prilike donirati, a dodatne informacije o cjelokupnoj akciji te upute za donacije mogu pronaći ovdje.

„Ovdje smo se prije svega okupili zbog naših divnih liječnika pedijatara, ostalog osoblja Klinike za pedijatriju i ponajviše njihovih pacijenata, djece iz cijele naše regije. Ekonomski fakultet u Osijeku je institucija koja kroz čitavu svoju povijest čini okosnicu razvoja gospodarstva grada Osijeka, Slavonije i Baranje, ali i cjelokupne Hrvatske. Ipak, temeljna uloga našeg fakulteta je biti i zauvijek ostati aktivan član zajednice čiji je najviši ideal upravo opći boljitak našeg grada, okolice i svih koji ovdje žive, a posebice onih koji će ovdje iza nas ostati. Stoga iskreno hvala svima koji su pokazali veliko srce i podržali ovu akciju“, poručio je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković.

U sklopu ove akcije, održat će se i humanitarna utrka u kojoj će 7. lipnja sudjelovati studenti, profesori i Alumni EFOS-a, a na koju su pozvani i svi ostali zainteresirani građani koji žele učiniti nešto dobro za svoje zdravlje, ali i one najmlađe u vidu donacija za osječku pedijatriju. Utrka će započeti u 18 sati na osječkoj Kopici kod Solarnog stabla, a sudionici mogu trčati, hodati ili biciklirati na ruti dugoj 6,1 km. 


Izdvojeno

Reci što misliš!