Kultura / Koncerti - kultura

uspjeh osječkog ansambla

Ljetna operna turneja ansambla Opera Pannonica

Ljetna operna turneja ansambla Opera Pannonica

Ova iznimna i intenzivna turneja obuhvatila je više od 4000 kilometara puta te posjet šest zemalja

Proteklog vikenda s 14-dnevne operne turneje vratili su se članovi ansambla Opera Pannonica iz Osijeka. Ansambl je gostovao s operom Don Giovanni, Wolfganga Amadeusa Mozarta te je održao šest izvedbi.

Turneja je započela 20. lipnja odlaskom u Istru gdje su izvedbama u Grožnjanu (21.6.) i Balama (22.6.) otvoreni tamošnji ljetni festivali. Ansambl je zatim otputovao u Sjevernu Makedoniju, gdje je 25.lipnja nastupio na festivalu Skopsko leto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Skopja su se uputili u Dubrovnik gdje su im se pridružili tamošnji glazbenici orkestra Sorkočević (dirigent Slobodan Begić) te su uslijedile izvedbe u Cavtatu – KonavleArt festival (28.6.) i u Dubrovniku, u Kneževu dvoru (30.6.).

Nakon toga uslijedio je povratak u Osijek i već sljedeći dan (03.7.) izvedba opere u Mađarskoj uz Szeged Symphony Orchestra (dirigent Sandor Gyudi).

Ova iznimna i intenzivna turneja obuhvatila je više od 4000 kilometara puta, posjet šest zemalja, nastupe pred brojnom publikom, na renomiranim festivalima i koncertnim dvoranama.

Izvođački ansambl su činili domaći i inozemni solisti: Berislav Jerković (Don Giovanni), Manos Christofakakis, Grčka (Leporello), Anja Papa (Donna Anna), Ljubomir Popović i Stevan Karanac, Srbija (Don Ottavio), Iva Herman i Danae Eleni (Poljska) u ulozi Donna Elvire, Katarina Šarić i Diana Alexe (Austrija) kao Zerline, Marijo Krnić kao Masetto i Commendatore te Dani David (Mađarska) kao Commendatore. Klavirska pratnja i continuo je bio Ante Blažević, a umjetnički voditelj ansambla je dr. Berislav Jerković.


Izdvojeno

Reci što misliš!