Kultura / Koncerti - kultura

glazbena škola franje kuhača osijek

Osječki mladi klaviristi osvojili brojne nagrade

Osječki mladi klaviristi osvojili brojne nagrade

Učenici Glazbene škole Franje Kuhača vratili su se s natjecanja s pet prvih, tri druge i jednom trećom nagradom

Na ovogodišnjem međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus op. 6, održanom od 13. do 21. ožujka u prostoru Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, učenici Glazbene škole Franje Kuhača Osijek postigli su izniman uspjeh. Glazbenu školu iz Osijeka predstavljalo je devet učenika u disciplini klavir, kroz četiri kategorije. Kao i dosada, iznimno se ponosimo rezultatima naših učenika koji su se s natjecanja vratili s pet prvih, tri druge i jednom trećom nagradom.

Prvu nagradu u prvoj kategoriji osvojila je učenica Anabela Šunić, uz mentorstvo profesorice Andreje Gribl, a u istoj je kategoriji I. nagradu osvojio i učenik Vedran Macelaru, uz vodstvo i podršku profesorice Stanke Džambić. U drugoj su se kategoriji natjecali braća Gabriel, Adrian i Tomislav Šubarić. Sva trojica braće osvojila su prve nagrade na ponos svojih mentora profesora: Sunčane Turk, Goranke Šenk i Domagoja Marasa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U trećoj se kategoriji natjecao učenik Lukas Valeri i osvojio II. nagradu, uz mentorstvo profesorice Stanke Džambić. U četvrtoj su se kategoriji natjecale Iskra Kujundžić i Lucija Pejić koje su osvojile II. nagrade uz mentorstvo profesorice Ivane Glavočević. Uz mentorstvo profesorice Grlice Alić i profesora Vedrana Oršolića, u istoj kategoriji natjecala se i učenica Marija Pranjić te osvojila III. nagradu.

Čestitke osječkim klaviristima na pokazanim i dokazanim vještinama i kvaliteti klavirske pedagogije u Osijeku! Kuhačevci nastavljaju s pripremama i za skoro 59. Državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa.


Izdvojeno

Reci što misliš!