Kultura / Koncerti - kultura

tražilo se mjesto više

Održan božićni koncert CPD-a MIR Belišće

Održan božićni koncert CPD-a MIR Belišće
Efekt media, Bojan Molnar

Dana 27. prosinca 2019. u župnoj crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću članice i članovi Crkvenog pjevačkog društva MIR Belišće pod vodstvom maestra Želimira Sušića održali su svoj tradicionalni božićni koncert pod nazivom „Osjetite duh Božića uz pjesmu“

Ovaj koncert tradicionalan je iz mnogih razloga. Jedan od njih svakako je to što je božićni koncert jedan od najdugovječnijih koncerata koje Mirovci održavaju kroz 31 godinu svojega postojanja. Druga tradicija koja obilježava ovaj koncert jest da se u crkvi u Belišću traži mjesto više za brojnu publiku, pa je bilo tako i ovoga puta.

Mirovci su koncert započeli pjesmom „Tiha noć“ kojom su publiku uveli u program božićnog koncerta. Koncert je nastavljen izvođenjem tradicionalnih božićnih pjesama iz raznih dijelova naše domovine koje su izvedene a capella. Po prvi puta, u 2 izvedbe zborom je dirigirala članica zbora Petra Sušić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posjetitelji su nadalje mogli uživati u engleskoj božićnoj pjesmi „Angels we have heard on high“ u izvedbi ženskog dijela zbora, dok su dečki izveli hrvatsku božićnu pjesmu „Radujte se narodi“. Zbor je po prvi puta izveo i zahtjevnu božićnu skladbu „In dulci jubilo“  koja datira još iz srednjeg vijeka.

Nakon toga, zboru se pridružio Tamburaški orkestar Amaterskog kazališta Belišće pod vodstvom Dominika Špoljarića. Uz meke zvuke tamburice, Mirovci su s Tamburaškim orkestrom izveli 3 pjesme koje su oduševile publiku. Prva od njih bila je „Djetešce nam se rodilo“ u kojoj su kao solisti nastupili Tea i Marko Glavica. Sljedeća je bila pjesma „Rodio se Bog i čovjek“ sa solisticama Kristinom Sušić i Suzanom Svobodom. Treća pjesma koju je zbor izveo s orkestrom bila je popularna pjesma „Rockin' around the Christmas tree“ u kojoj je solistica bila Višnja Mihaljević.

Posljednjih nekoliko glazbenih brojeva zbor je izveo uz pratnju benda u sastavu cajonist Denis Knežević, bas gitarist Marko Glavica, te klaviristi Želimir Sušić i Davor Novaković. Pjesme u tom bloku bile su „Svjetla u noći“ u kojoj su solo dionice otpjevale Tajana Kuruc i Martina Koričić, te vesela popularna pjesma „Feliz navidad“ koju je zbor po prvi puta izveo pred belišćanskom publikom.

Za sam kraj zbor, band i prisutna publika zajednički su zapjevali pjesmu „Mali Isus“ koju je napisao Želimir Sušić, čime je uz dugotrajan pljesak svih prisutnih završio još jedan mirovski božićni koncert. Voditeljica programa bila je Ines Brezovac.

Božićni koncert krajem godine prigoda je i za dodjelu priznanja svojim dugogodišnjim članovima koji slave neku od obljetnica članstva u zboru. Tako je predsjednica Višnja Mihaljević za 10 godina pjevanja u zboru priznanja dodijelila Martini Kovačević, Tei Glavica i Marku Glavici.

Koncertu je nazočila i zamjenica gradonačelnika Belišća gđa Ljerka Vučković, koja se prisutnima obratila s prigodnim željama povodom božićno-novogodišnjih blagdana te izrazila svoju sreću, zadovoljstvo i ponos zbog ljepote koju donosi zbor MIR i pronosi ime Belišća u domovini i inozemstvu. Nazočnima su se obratili i župnik Župe Belišće fra Branko Janjić, te duhovnik zbora fra Tomislav Vrsaljko koji su izrazili svoje zadovoljstvo zbog dobre suradnje župe i zbora, kojemu je primarna djelatnost pjevanje na nedjeljnim svetim misama u 11 sati.

Tekst: Višnja Mihaljević, predsjednica CPD-a MIR Belišće


Izdvojeno

Reci što misliš!