Kultura / Koncerti - kultura

ZORICA KONDŽA U BELIŠĆU

Koncertom Zorice Kondže otvorene 43. Rombergove glazbene večeri

Koncertom Zorice Kondže otvorene 43. Rombergove glazbene večeri

Već 43. put u Belišću su, 8. studenog 2019. godine, otvorene Rombergove glazbene večeri, koje i ove godine donose pet glazbenih programa za svačiji ukus, a u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće i Amaterskog kazališta Belišće.

U kulturnom životu Belišća, čija je tradicija stara gotovo kao i samo naselje, nezaobilazna je glazbena manifestacija posvećena svjetski poznatom skladatelju Sigmundu Rombergu. Već 43. put u Belišću su, 8. studenog 2019. godine, otvorene Rombergove glazbene večeri, koje i ove godine donose pet glazbenih programa za svačiji ukus, a u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće i Amaterskog kazališta Belišće. 43. Rombergove glazbene večeri službeno je otvorila zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, u ime organizatora prisutne je pozdravila ravnateljica Centra za kulturu Tea Glavica.

Zorica Kondža u Belišću Fotogalerija

Otvorenje 43. Rombergovih glazbenih večeri ostat će posebno zabilježeno u pamećnju, kako publike, tako i organizatora. Belišćane i publiku s područja cijele županije, vrhunskim akustičnim koncertom oduševila je glazbena diva s hrvatske estrade, Zorica Kondža. Fantastične izvedbe i popularne pjesme nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Legendarna Zorica Kondža u Belišće je donijela dašak Dalmacije sa svojim bezvremenskim hitovima “Ti si moj san”, “Pokora”, “Molitva za tebe”, “Zar je voljeti grijeh”, “Ima jedan svijet”... 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Našu je poznatu glazbenu divu na koncertu u Belišću pratio na klavijaturama upravo njezin suprug, kompozitor i aranžer Joško Banov te gitarist Denis Matan.

Kao uvertira manifestaciji Sigmundu Rombergu u čast, ravnateljica tajnica Amaterskog kazališta Belišće Ana Šikić i voditelj Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće Zvonimir Iveković položili su cvijeće pred spomen pločom na mjestu gdje se nekada nalazila kuća u kojoj je, s roditeljima Adamom i Clarom Rosenberg, živio Sigmund Romberg.


Izdvojeno

Reci što misliš!