Kultura / Koncerti - kultura

Tamburaši zasvirali po 34. puta

Tamburaši zasvirali po 34. puta

Ljubitelji tamburice sinoć su zasigurno došli na svoje. U Osijeku je počeo 34. Međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe koji će u tjedan dana glazbu tamburice pronijeti u nekoliko gradova.

Trideset i četvrti međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe svečano je otvoren u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Svojim izvedbama publici su se predstavili Tamburaško društvo «Pajo Kolarić» iz Osijeka, te Tamburaški orkestri «Krste Odaka» iz Drniša i «Dora Pejačević» iz Našica. No to dakako nije sve što će ovaj festival ponuditi.

«Tu sudjeluju i tamburaški orkestri i sastavi, mali, veliki, juniori, seniori. Ove godine nažalost nemamo ni jedan ženski tamburaški orkestar, ali imamo jako puno mladih i mislim da 26 sudjeluje u tom natjecateljskom dijelu, a još će biti gostujući u revijalnim dijelovima iz Sombora, Vukovara i Našica», kaže Kruna Furst Medić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon Osijeka, tamburaški se festival večeras održava u Belom Manastiru, nakon čega se seli u Sombor, Vukovar i Feričance. Završnica je najavljena za nedjelju 22. svibnja, u Našicama kada će biti proglašeni i rezultati umjetničkog vijeća festivala.

>>>PROGRAM POGLEDAJTE OVDJE<<<

 

{youtube}qxNJ7Sqhy-U{/youtube}

Tekst i video: STV

  


Izdvojeno

Reci što misliš!