Kultura / Koncerti - kultura

Tomislav Mužek večeras u HNK Osijek

Tomislav Mužek večeras u HNK Osijek

Na programu večerašnjeg koncerta djela su F. P. Tostija, R. Leoncavalla, S. Donaudyja, G. Rossinija, V. de Crescenze, E. de Curtisa. Organizator koncerta je Kulturni centar Osijek, a pokrovitelj Grad Osijek. Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti na blagajni HNK.

Na Sveučilištu za glazbu i predstavljačku umjetnost u Beču diplomirao je pjevanje s najvišom ocjenom 1999. godine, angažiran u Bečkoj državnoj operi kao najmlađi solist, a 2000. u Bremenskom kazalištu gradi repertoar lirskog tenora. Od inozemnih nastupa i produkcija treba izdvojiti svečanu inauguraciju sezone '03./'04. u milanskoj Scali operom "Moise et Pharaon", premijeru "Der Fliegende Hollaender" na Wagnerovu festivalu u Bayreuthu, "Ljubavni napitak" na Bastilli u Parizu, Beethovenovu "Missu Solemnis" s Berlinskom filharmonijom u Salzburgu... Zubin Mehta, Pierre Boulez, Bernard Haitink, Daniele Gatti, Riccardo Muti, Myun Whun Chung te Vjekoslav Šutej samo su neki dirigenti s kojima je surađivao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[span class=approved]Dobitnik je prve nagrade na međunarodnom natjecanju pjevača Ferruccio Tagliavini 1999., Nagrade hrvatskog glumišta za ulogu Nemorina u "Ljubavnom napitku" te nagrade "Vladimir Nazor" za 2009.[/span]

TEKST: N.Bošnjak (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!