Kultura / Koncerti - kultura

VIDEO: Lipin Božićni koncert

VIDEO: Lipin Božićni koncert

Hrvatsko pjevačko društvo Lipa osnovano je 1876. godine, ima 60-ak članova pjevača amatera koje veže entuzijazam, želja za pjevanjem, druženjem i čuvanjem tradicije. Lipa je na sam Božić, održala svoj posljednji koncert u ovoj, za to društvo vrlo uspješnoj godini – bio je to tradicionalni Božićni koncert.

Zborom je ravnala dirigentica Valerija Fischbach, a u pripremi koncerta sudjelovale su kodirigentice Ozana Tomić i Lidija Neznanović!

Lipin Božićni koncert i ovaj je puta imao humanitarni karakter. Ulaz je bio slobodan, ali su posjetitelji mogli dati novčani prilog za Udrugu obitelji djece s autizmom Dar, koja ima 22 člana – djece i mladih s različitim oblikom autizma, koji se okupljaju u prostoru veličine 25 četvornih metara u Krbavskoj ulici, a svojim radom žele približiti autizam zajednici u kojoj žive te organizirati stručni rad za svoj članove kako bi se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključili u život društva. Da bi im sve to bilo lakše, pomogla je i Lipa, koja je Božićnim koncertom zaključila 2011. godinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Godinu u kojoj je Lipa, između ostaloga, na 5. Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova u Bratislavi osvojila Zlatnu diplomu za kvalitetu i titulu pobjednika svoje kategorije, čime je potvrdila da je najuspješniji amaterski pjevački mješoviti zbor u Hrvatskoj. Bila je ovo i godina velike godišnjice - Lipa je u studenom obilježila 135. godina uspješnoga postojanja i rada te je održala gala koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu.
Božićni koncert bio je 'točka na i' vrlo uspješne i, za Lipu, lijepe godine, ali i najava novih pjevačkih uspjeha i, prije svega, najljepša božićna čestitka....

VIDEO:

TEKST: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!