Kultura / Koncerti - kultura

Aljoša Jurinić pred osječkom publikom na 19. memorijalu Darku Lukiću

Aljoša Jurinić pred osječkom publikom  na 19. memorijalu Darku Lukiću

Priznati klavirist, Aljoša Jurinić, nastupit će pred osječkom publikom na 19. memorijalu „Darko Lukić“, međunarodnomu susretu mladih klavirista. Klaviristički memorijal održat će se od 13. do 15. studenoga 2015., a početak svih koncertnih večeri je u 19 sati, u atriju Gradske straže Muzeja Slavonije, Osijek.

Mladi je umjetnik, Aljoša Jurinić, do sada potvrdio svoju uspješnu klavirističku karijeru osvajanjem višestrukih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Ulaskom u finale 17. međunarodnoga pijanističkoga natjecanja Chopin, ostvario je jedan od najznačajnijih uspjeha hrvatske glazbe i kulture u svijetu. Povijesni je uspjeh postignut na prestižnom natjecanju Chopin koje se održava od 1927., u Varšavi, svake pete godine. Ove se godine na natjecanje prijavilo rekordnih 452 kandidata, između kojih je Aljoša Jurinić ušao među deset najboljih na svijetu.

Nakon samo nekoliko tjedana od završetka natjecanja, Aljoša Jurinić nastupit će na završnoj večeri, 15. studenoga 2015., ovogodišnjega memorijala „Darko Lukić“. Aljoša Jurinić poznat je osječkoj publici, između ostaloga, zbog svoga nastupa na 5. EPTA međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste u Osijeku, 2007. godine, kada je osvojio prvu nagradu u C kategoriji. Na Memorijalu će se predstaviti s programom s kojim se plasirao u finale na natjecanju Chopin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

19. memorijal „Darko Lukić“ održava se od 13. do 15. studenoga 2015., gdje su prve dvije večeri tradicionalno rezervirane za trenutno najbolje učenike i studente klavira. Publika će moći uživati u standardno kvalitetnom programu i izvrsnim izvođačima iz Zagreba, Budimpešte, Novoga Sada i Osijeka. Cijena ulaznice za prve dvije koncertne večeri je 10,00 kuna, dok je za treću koncertnu večer cijena 20,00 kuna. Ulaznice se mogu rezervirati na adresi e-pošte: [email protected].

   


Izdvojeno

Reci što misliš!