Kultura / Koncerti - kultura

Operni ansambl Umjetničke akademije gostovao u Sarajevu

Operni ansambl Umjetničke akademije gostovao u Sarajevu

Operni ansambl Umjetničke akademije u Osijeku boravio je na gostovanju u Sarajevu gdje je 16.ožujka izveo operu Cosi fan tutte, Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Predstava je organizirana u sklopu međunarodnog festivala Sarajevska zima 2016. Solističku postavu ove briljantne mozartove opere, činili su Gabrijela Škrabal (Fiordiligi), Mirna Vidović (Dorabella), Anja Papa (Despina), Berislav Jerković (Don Alfonso), Filip Hozjak (Ferrando) i Boris Šili (Guglielmo).

Predstavu je režirao Robert Raponja, klavirsku pratnju je izveo Ante Blažević, a umjetnički voditelj opernog ansambla je Berislav Jerković. Sarajevska publika je s iskrenim zadovoljstvom pozdravila nastup osječkih solista te ih nagradila s velikim aplauzom u impresivnom prostoru Gradske vijećnice. Posebne čestitke i zahvale ansamblu je uputio veleposlanik Republike Hrvatske, mr.sc. Ivan Del Vechio, koji je s članovima diplomatske misije prisustvovao izvedbi opere te ugostio umjetnike u prostoru Veleposlanstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova operna uspješnica Odsjeka za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku premijerno je izvedena na Osječkom ljetu kulture 2015. i do sada je gostovala u Valpovu, Pečuhu, Grožnjanu i Bujama, a pozvana je i na daljnja gostovanja u Hrvatskoj i u inozemstvu.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!