Kultura / Koncerti - kultura

41. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

41. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku zajedno s Osječko-baranjskom županijom, Gradom Osijekom te Slavonskim tamburaškim društvom „Pajo Kolarić“ organizira 41. međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe, a koji za cilj ima povezati sve tamburaške zajednice koje djeluju u Republici Hrvatskoj i inozemstvu te tako pružiti dodatnu vrijednost njihovom obrazovanju. Na ovaj način, potaknut će se ljubitelje tamburaške glazbe da osvijeste važnost njegovanja tradicije i kulturnog blaga prepoznatljivog za istočni dio Hrvatske.

Festival će se održavati tijekom četiri dana, u četiri različita grada, a na njemu će sudjelovati orkestri iz cijele Hrvatske, Srbije i Slovenije. Glomaznost festivala potvrđuje i izvedba 21. orkestra, odnosno nastupi koji će brojati više od 700 izvođača. Različite dobne skupine imat će se priliku natjecati, steći iskustvo i biti nagrađeni. Prvog dana, festival će se održati u Osijeku dok će se već od 1. lipnja održavati u Valpovu u Centru kulture „Matija Petar Katančić“ s početkom u 20:00 sati. Treći dan zamišljen je u Našicama. Posljednjeg dana festivala svečano će se održati revijalni dio „Đakovački vezovi i Zvuci panonije 2018.“ u Centru za kulturu u Đakovu.

Festival vodi Vlasta Ramljak, a kao suutemeljitelji pridružili su se Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Osječko-baranjska županija, gradovi Osijek, Valpovo, Našice, Đakovo, Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP, Phoenix farmacija, Pivovara Osijek i Općina Petrijevci bez čije potpore ne bi bilo moguće pisati o njegovoj povijesti, stvarati ga danas i planirati njegovu budućnost.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PROGRAM:

http://htso.hr/wp-content/uploads/sites/489/2018/05/Program-za-publiku-2018_web.pdf

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!