Kultura / Koncerti - kultura

Tradicionalni Memorijal Darka Paurića ove godine po deseti put

Tradicionalni Memorijal Darka Paurića ove godine po deseti put

10. Memorijal Darka Paurića, tradicionalni tamburaški koncert u znak sjećanja na glazbenog urednika, HRT Radio Osijek ove godine organizira u srijedu, 15. svibnja u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Početak je u 20 sati uz izravni prijenos na Radio Osijeku.

Ove će godine nastupiti provjerena imena naše tamburaške scene - Vera Svoboda, koja slavi 65 godina uspješne glazbene karijere, Berde band - jedan od naših najboljih tamburaških sastava koji će uskoro obilježiti 30 godina rada te dvije dame koje su osvojile posebne nagrade Radio Osijeka prošle godine - Marija Pavković i Viktorija Kulišić. Marija Pavković osvojila je nagradu slušatelja Radio Osijeka za tamburaški hit 2018. godine, a riječ je o pjesmi "Kao cvijet bez vode", dok je pjesma "Kćer ravnice" Viktorije Kulišić na posljednjim Zlatnim žicama Slavonije u Požegi osvojila nagradu Radio Osijeka za najljepši tekst (autorica Jasminka Blašković). Predstavit će se i jedan od iznimno kvalitetnih mladih tamburaških sastava, a riječ je o Žitnim poljima.

Na ovogodišnjem memorijalnom koncertu nastupaju provjerena imena naše tamburaške scene, ali i neka nova lica i mladi tamburaški sastavi. Za koncert je tiskano samo 250 ulaznica kojima ćemo nagraditi do 15. svibnja slušatelje Radio Osijeka, posebice nedjeljne emisije „Ritam šokadije“ koju je pokrenuo upravo Darko Paurić te „Desetice“ koju je godinama uređivao i vodio. Dio ulaznica bit će podijeljeno slušateljima koji se jave porukama na Facebook stranici Radio Osijeka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I ove će godine Memorijal Darka Paurića biti pravo mjesto za susret tamburaša-glazbenika i novinara iz ovog dijela Hrvatske te prilika za promociju novosti u tamburaškoj glazbi i mladih tamburaških sastava, što je i glavni cilj tamburaškog koncerta.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!